STOKE  CITY  -  NEWCASTLE  UNITED  1 : 1

Gol Andy Carroll-a u 81. minutu, za izjednačenje 1:1, može biti spasonosan za Newcastle United.Budite sigurni da će ovo delovati na ekipu, pre svega na psihološkom planu.Ovaj gol će ih sigurno podići iz letargije !!!

Alan Shearer je na Britannia Stadium-u izveo sledećih XI: Harper, Edgar, Bassong, Beye, Ryan Taylor, Guthrie, Nolan, Butt, Duff, Owen, Ameobi.

Od samog starta igrači Stoke-a su pretili.Prvu priliku na meču ima James Beattie, ali njegov udarac Harper brani nogom.

Posle ove prilike i Fuller preti Harper-u koji prolećeu  prazno, Fuller upućuje loptu glavom, ali ona odlazi preko gola Newcastle-a.

Prvi udarac ka Sorensen-u uputio je Kevin Nolan glavom, na centaršut sa leve strane Butt-a, ali Sorensen mirno loptu hvata rukama.

Zatim Etherington dobija žuti karton zbog grubog starta nad Ryan Taylor-om, posle kojeg je Taylor gadjan sa tribina nekakvim predmetom.Sudija Chris Foy to naravno nije ni primetio.

Zatim dolazi i taj famozni 32. minut gde su na levoj strani terena duel imali Fuller i Beye.Naime, lopta pogadja u levo koleno Fuller-a, odlazi u gol aut, ali sudija na opšte zaprepašćenje igrača Newcastle-a pokazuje na korner.Naravno da u takvim situacijama Newcastle nema sreće i upravo iz tog "kornera" Stoke preko ex-Mags Abdoulaye Faye-a dolazi u vodjstvo.Ameobi je bio zadužen za Faye-a i naravno da ga je ostavio potpuno samog na šest metara, gde visoki Faye ne greši i šalje loptu iza ledja Harper-a za 1:0, minut 33.

Do kraja poluvremena igrači Stoke-a su vrištali svaki put kada je lota pogadjala igrače Newcastle-a u telo, u ledja i u rame, tražeći penal.


Poluvreme: 1:0


U nastavku ista slika na terenu.Stoke City napada, Newcastle United se brani.

U samo dva minuta dve prilike za domaćina.Prvu je imao Whealen, uputivši loptu glavom ka golu, ali loptu izbija sa dva metra Beye.Drugu priliku u nastavku gosti imaju preko Faye-a, kada je sa pet metara šutirao nogom, ali je ovoga puta sa gol linije loptu izbio Ryan Taylor.

Shearer je uvideo šta ne valja i iz igre u 63. minutu vadi Guthrie-a a u igru ubacuje Jonas Gutierrez-a.

Medjutim, pravi potez Shearer čini u 70. minutu, kada iz igre vadi totalnog anonimusa Ameobi-a i u igru ubacuje Carroll-a.

Upravo je Carroll pripretio domaćinima u 77. minutu glavom, ali je lopta otišla samo par santmetara pored Sorensen-ovog gola.

Ono što je promašio u 77. minutu Carroll ispravlja u 81.Nešto po desnom boku su kombinovali Jonas i R. Taylor.Lopta je izašla u aut, kojeg je izveo upravo R. Taylor, bacivši loptu na peterac, na Carroll-a.Igrači Stoke-a su samo na trenutak tu loptu izbacili na levu stranu terena, gde se nalazio Damien Duff, koji je odmah i centrirao levom nogom na osam metara, pravo na glavu visokom Andy Carroll-u.Mali trzaj glavom, lopta u luku preleće Sorensen-a i trese mrežu u donjem desnom uglu, za 1:1, minut 81.Kakva radost igrača Newcastle-a ispred gostujućeg sektora.Shearer pored klupe gol proslavlja kao da ga je lično on postigao !!!

Ostalo je devet minuta plus zaustavno vreme da igrači Newcastle-a "ukradu" pobedu domaćinima, ali je na kraju Harper morao odbranama da spasava i bod.

Sudija Chris Foy prudužio je meč za misterioznih pet minuta.

Treba napomenuti i totalno patetično odugovlačenje prilikom svakog izvodjenja auta igrača Stoke-a.Naime, to čekanje da Delap dodje sa jednog kraja terena na drugi, sa desne na levu stranu, sa leve na desnu stranu, pa zatim brisanje lopte, pa zalet, pa tek onda ubacivanje, je bilo zaista užasno za gledanje.Chris Foy na to nije čak ni reagovao...


Konačan rezultat
: 1:1


Sastav: Harper, Edgar, Bassong, Beye, Ryan Taylor, Guthrie (Gutierrez 63), Nolan, Butt, Duff, Owen, Ameobi (Carroll 70).

Man of the Match: Andy Carroll

Gledalaca: tbc (oko 3.000 Toon Army)

Sudija: Chris Foy

P.S.
Ostali smo na 18. mestu sa 30. bodova, ispred Boro-a, koji ima isti broj bodova ali lošiju gol razliku.Imamo dva boda manje od sunderland-a.Verujem da će nas ovaj gol i ovaj bod podići iz letargije, za meč protiv Tottenham-a na Lane-u sledeće nedelje, gde tradicionalno dobro igramo.Obafemi Martins je u jedanaest sati pre podne javio Shearer-u da je povredjen.Šta reći?

WE ARE STILL FIGHTING ... KEEP THE FAITH !!!

 

photo: daily mail i nufc.co.uk