HARTLEPOOL  UNITED  -  NEWCASTLE  UNITED  1 : 4

Newcastle United je započeo svoju predsezonsku kampanju pobedom na Victoria Park-u nad domaćinom Hartlepool United-om rezultatom 1:4.

Keegan je izveo sledećih jedanaest igrača koji su ovoga puta bili u novim ljubičastim dresovima: Given , Edgar , Taylor, Cacapa , Enrique , Butt, Duff, Milner, N'Zogbia, Martins, Smith.

Formacijski na terenu to je izgledalo kao 4-4-2 , gde su u je Edgar igrao desnog beka , Enrique levog beka , dok su Cacapa i Taylor činili dvojac odbrambenih igrača.U veznom redu po levoj strani delovao je Duff , po desnoj N'Zogbia dok je pored kapitena Butt-a u sredini igrao James Milner.Napad su činili Martins i Smith.

Michael Owen nije bio ni na klupi zbog nekakve povrede , baš kao i Harper.

Tipično bizarno vreme za Hartlepool , gde je padala kiša i sijalo sunce , kao da je zbunilo goste i stimulisalo domaćina , tako da je Hartlepool već u 16. minutu poveo golom Matty Robson-a sa 13. metara , 1:0 , minut 16.

Hartlepool je vodio sve do 40. minuta kada je Damien Duff postigao svoj prvi od tri gola na današnjoj utakmici za 1:1 , minut 40.

Odmah u sledećem napadu umao 1:2 , ali je Martins propustio idealnu šansu za vodjstvo.

Do isteka prvih 45. minuta svoje udarce su oprobali još jednom Duff i N'Zogbia.


Poluvreme: 1:1


Na poluvremenu Ameobi menja Martins-a dok je umesto Enrique-a u igru ušao new boy Danny Guthrie.

Sedam minuta se igralo u drugom delu kada je Damien Duff postavio stvari na svoje mesto.Duff je sa ivice šesnaesterca sa desne strane gadjao suprotne rašlje baš ispred Toon Army , za 1:2 , minut 52.

Samo minut kasnije i Danny Guthrie se upisuje u strelce udarcem sa 20. metara.Činilo se da je golman mogao bolje reagovati.1:3 , minut 53.

Moglo je biti i 1:4 , u 55. minutu kada je Shola Ameobi promašio šansu koja se zaista retko promašuje.Toon Army je njegov promašaj ispratio sa uzvicima "If Shola scores we're on the pitch" !!!

U 62. minutu umesto Edgara u igru ulazi visoki Tozer dok u 65. minutu umesto Given-a u igru ulazi Forster.

U 71. minutu umesto Cacapa-e u igru ulazi Morris.

Damien Duff je u 87. minutu kompletirao svoj hat-trick poslavši loptu u mrežu za konačnih 1:4 , minut 87.


Konačan rezultat: 1:4


Sastav: Given (Forster 65), Edgar (Tozer 62), Taylor, Cacapa (Morris 71), Enrique (Guthrie 46), Butt, Duff, Milner, N'Zogbia, Martins (Ameobi 46), Smith.

Man of the Match: Damien Duff

Gledalaca: 4249

Sudija: Graham Laws

 

 

Photo: nufc.co.uk