Newcastle United je potvrdio da je napravio sporazum sa Liverpool-om oko dovodjenja mladog veziste Danny Guthrie.Visina transfera se kreće negde oko 2. miliona funti.Guthrie je potpisao ugovor na četiri godine sa Newcastle United-om.

Danny: "Veoma sam srećan što sam potpisao za Newcastle United.Jedva čekam da upoznam svoje nove saigrače i da počnem sa treninzima u novom klubu".

Danny Guthrie je stigao u Liverpool iz Man United-a još davne 2002. godine kao omladinac ali se u Liverpool-u nije nešto naigrao.Odigrao je svega tri meča za taj tim.Zatim 2007. godine odlazi na pozajmicu od samo mesec dana u Southampton da bi proteklu sezonu proveo takodje na pozajmici u Bolton Wanderers-u.Na svom debiju za Bolton postigao je gol protiv Fulham-a u League Cup-u a imao je i veoma zapaženu rolu na Allianz Arena-i u meču UEFA Cup-a izmedju Bayern-a i Bolton-a , gde je Bolton remizirao sa Nemačkim gigantom , 2:2.

Guthrie ima samo 21. godinu i u slučaju odlaska Charles N'Zogbia-e u neki Londonski klub(danas je izjavio da mu je san da zaigra za Arsenal) , Kevin Keegan je već doveo zamenu.

 

DANNY  GUTHRIE ... NOVO  POJAČANJE  NEWCASTLE  UNITED-a