Novinar Craig Hope (Daily Mail) je rekao, da bi prodaja Newcastle Uniteda trebala da se ozvaniči do kraja ove sedmice, eventualno početkom sledeće sedmice.

Nekoliko puta smo već bili u ovoj situaciji, ali problemi sa piraterijom su prodaju razvukli na jedanaest sedmica. Međutim, posle jučerašnje akcije vlade Kraljevine Saudijske Arabije kada su oborili preko 200 piratskih sajtova, čini se da će Premier League dati zeleno svetlo za prodaju Newcastle Uniteda.

Iako je ovo prodaja samo jednog fudbalskog kluba, ona je daleko više od toga. Nemojte biti naivni da mislite da vlada Velike Britanije nije poslala poruku Premier League da odobri prodaju Newcastle Uniteda Saudijskom investicionom fondu. Britanija i Arabija su strateški partneri.

Ostaje nam samo da sačekamo da Premier League dozvoli prodaju kluba. Posle trinaest godina pakla pod Mike Ashleyem, navijači Newcastle Uniteda su zaslužili mnogo bolje vlasnike. Zaslužili su da imaju vlasnike koji će makar pokazati ambiciju da klub krene napred.
 
 photo: dailymail