COLUMBUS  CREW  -  NEWCASTLE  UNITED  0 : 3

Poslednji meč na USA turneji i prva pobeda na istoj, obeležili su susret između Columbus Crew-a i Newcastle United-a. Još važnije od rezultata, koji je glasio 0:3 za crno-bele je to, da se niti jedan igrač Newcastle United-a na ovom meču nije povredio.

Alan Pardew je na teren Crew Stadium-a izveo sledećih XI: Harper, Tavernier, Enrique, S.Taylor, Coloccini, Tiote, Gosling, Marveaux, Ameobi, Ba, Gutierrez.

Već u devetom minutu meča, Newcastle United preko Shola Ameobi-a, stiže do 0:1. Naime, defanzivac Crew-a, Kevin Burns loše je uputio pas ka svom golmanu, Ameobi je to pratio, presekao pas i poslao loptu u mrežu, za 0:1, minut 9.

Sredinom poluvremena, Crew preti preko Cole Grossman-a, ali njegov udarac završava preko prečke Harper-ovog gola.

Međutim, kjlučni momenat utakmice, dogodio se u 45. minutu prvog poluvremena, kada je golman domaćih igrao rukom van svog kaznenog prostora. Sudija Michael Kennedy, mu je pokazao direktan crveni karton, koji je bio čist kao suza, iako to mnogi nisu očekivali, zbog katastrofalnog suđenja, na meču protiv Orlando-a.


Poluvreme: 0 : 1


Fabricio Coloccini je duplirao prednost svraka u 53. minutu utakmice, udarcem sa desetak metara. Sylvain Marveaux je izveo korner, lopta nije dobro izbačena iz box-a od strane domaćih igrača, ali se na pravom mestu u pravo vreme našao Coloccini i rezantnim udarcem doveo Newcastle United u vođstvo od 0:2, minut 53.

Minut kasnije, upravo je Coloccini napravio put za debi mladog Paul Dummett-a.

Cheik Tiote je izašao iz igre u 62. minutu utakmice. Njega je zamenio Alan Smith. Tiote je i na ovoj utakmici dobio žuti karton. Dva žuta na tri meča. Previše.

U 75. minutu meča, Pardew pravi još dve izmene, šaljući na teren Haris Vučkić-a i Leon Best-a, umesto Sylvain Marveaux-a i Shola Ameobi-a. Poslednju izmenu na meču, Pardew vrši u 85. minutu, kada je u igru poslao Mehdi Abeid-a, umesto Jonas Gutierrez-a.

U 90. minutu utakmice, Haris Vučkić postavlja konačan rezultat 0:3, baš ispred navijača Newcastle United-a, koji su gol proslavili u delirijumu.


Konačan rezultat: 0 : 3


NUFC: Harper, Tavernier, Enrique, S.Taylor, Coloccini (Dummett 54), Tiote (Smith 62), Gosling, Marveaux (Vuckic 75), Ameobi (Best 75), Ba, Gutierrez (Abeid 85).

Crew: Andy Gruenebaum, Sebastian Miranda (Korey Veeder 46), Chad Marshall (Julius James 46), Eric Gehrig (Ben Sippola 86), Shaun Francis (Josh Gardner 46), Emmanuel Ekpo (Eddie Gaven 46) (Aaron Horton 85), Kevin Burns (Santiago Prim 75), Cole Grossman (Dejan Rusmir 60), Bernardo Anor (Robbie Rogers 46), Emilio Renteria (Chris Konopka 45), Tommy Heinemann (Justin Meram 46).

Sudija: Michael Kennedy

Gledalaca: 11,224

photo: nufc.co.uk