SPORTING  KANSAS  -  NEWCASTLE  UNITED  0 : 0

Mreže su mirovale na LiveStrong Stadium. Sporting Kansas i Newcastle United su meč završili, bez golova. Ono što brine je to, da su se na utakmici povredili i Dan Gosling i Hatem Ben Arfa. Gosling je povredio lice, dok je Ben Arfa povredio levi skočni zglob i za njih je Američka turneja završena. Obojica se vraćaju u Newcastle.

Alan Pardew je na teren LiveStrong Stadium, izveo sledećih XI: Krul, R.Taylor, Coloccini, S.Taylor, Gosling, Gutierrez, Tiote, Ben Arfa, Marveaux, Ba, Lovenkrands.

Demba Ba je debitovao, kao jedini napadač, dok je iza njega igrao Ben Arfa, kao polušpic. Na desnom krilu, debitovao je Marveaux. Jose Enrique nije bio ni na klupi i čini se da je blizu prodaje.

Ekipa Sporting-a je vrištala za penalom, već u četvrtom minutu, kada je Gutierrez u svom šesnaestercu jedva dotakao jedong igrača domaćih, ali je sudija Edvin Jurisevic, ostao gluv na proteste domaćih.

Sa druge strane, kombinovali su Lovenkrands i Ben Arfa. Francuz je opalio po lopti, ali je lopta završila na stativi. Sličnu kombinaciju, izveli su Gutierrez i Marveaux, ali ni ona nije urodila plodom

Do kraja poluvremena, stvorene su neke poluprilike na obe strane, ali niti jedna ekipa nije uspela da zatrese mrežu. U 36. minutu igre, umesto povređenog Ben Arfa-e, u igru ulazi Shola Ameobi. Čisto da mu ne bude dosadno, Cheik Tiote je zaradio i žuti karton.


Poluvreme: 0 : 0


Na početku drugog poluvremena, Pardew je izvršio nekoliko izmena, ubacivši Abeid-a, Tavernier-a i Smith-a u igru. Iz igre su izašli Tiote, Marveaux i Lovenkrands.

Uvodnih pretnaestak minuta u drugom poluvremenu, proteklo je veoma mirno. Prvu priliku u nastavku, imali su domaći preko Soony Saad-a, koji je testirao Krul-a, ali ovaj se nije dao prevariti.

U 62. minutu, iz igre zbog povrede, izlazi Dan Goslin. Menja ga Danny Simpson. Nešto kasnije, Pardew pravi poslednju izmenu, ubacivši u igru Best-a, umesto Demba Ba.

Do kraja utakmice, Newcastle stvara još dve prilike. Prvu preko Ryan Taylor-a, koji je pokušao iz slobodnog udarca da savlada golmana Kronberg-a i drugu preko Simpson-a, kojem je šest minuta pre kraja meča, golman domaćih Eric Kronberg, odbranio udarac.

Poslednju priliku za Sporting, imao je Sapong, ali Krul fantastičnom odbranom, spasava Newcastle United od poraza.


Konačan rezultat: 0 : 0


NUFC: Krul, R.Taylor, Coloccini, S.Taylor, Gosling (Simpson 62), Gutierrez, Tiote (Abeid 46), Ben Arfa (Ameobi 35), Marveaux (Tavernier 46), Ba (Best 71), Lovenkrands (Smith 46).

Sporting
: Kronberg, Sinovic (Ellis 62), Besler, Cesar (Cyrus 46), Myers (Harrington 46), Jeferson (Joseph 46), Espinoza (Diop 46), Zusi (Sassano 46), Bravo (Stojcev 46), Kamara (Sapong 46), Bunbury (Saad 62).

Sudija: Edvin Jurisevic

Gledalaca: 16,131

photo: nufc.co.uk