NEWCASTLE  UNITED  -  WOLVERHAMPTON  WANDERERS  4 : 1

Newcastle United je konačno pobedio u terminu subota 3pm (GMT). Ekipa Alan Pardew-a pobedila je Wolverhampton Wanderers rezultatom 4:1.

Alan Pardew na teren St James' Park-a izvodi sledećih XI: Steve Harper; Danny Simpson, Mike Williamson, Fabricio Coloccini, Shane Ferguson, Joey Barton, Danny Guthrie, Kevin Nolan (c), Jonas Gutierrez; Shola Ameobi, Peter Lovenkrands.

U uvodnim minutama meča po dve prilike na obe strane. Prvu za Newcastle je imao Mike Williamson, koji je pokušao glavom da savlada Hennessey-a, dok je drugu imao Kevin Nolan, koji je takođe glavom pretio. Dve dobre prilike za goste propustio je Sylvan Ebanks-Blake, koji je dosta muka zadavao svojim čuvarima.

Mogao je sudija Mike Dean da pokaže i na belu tačku u korist Newcastle-a, jer je Ameobi grubo fauliran sa leđa u vazdušnom duelu od strane Elokobi-a.

Međutim, Newcastle United ipak stiže do vođstva preko kapitena Kevin Nolan-a u 22. minutu utakmice, koji se posle proigravanja glavom, od strane Ameobi-a, iznenada našao u situaciji jedan na jedan sa golmanom gostiju Wayne Hennessey. Nolan u takvim situacijama ne greši i lako matira gostujućeg čuvara mreže, za 1:0, minut 22. Vreme je za chicken celebration by Kevin Nolan.

Pritisnuo je tada Newcastle, koji je preko Lovenkrands-a pokušao da duplira prednost.

Možda i ključni momenat meča, dogodio se u 44. minutu prvog dela, kada je Kevin Nolan faulirao jednog igrača gostiju, koji je imao otvoren put ka golu Newcastle-a. Sudija Mike Dean je mirne duše mogao da pokaže crveni karton Nolan-u. Umesto toga, pokazao mu je žuti karton. Ujedno, to je bio Nolan-ov deseti žuti karton u sezoni, tako da će propustiti naredna dva meča (Aston Villa i Man United).

Neposredno pre odlaska na odmor, tačnije u 45. minutu prvog dela, Newcastle United preko Shola Ameobi-a stiže do 2:0. Lovenkrands je sa levog boka sjajno centrirao, pravo na glavu Ameobi-u, koji je bio jači u skoku od dva igrača gostiju, šaljući loptu u mrežu Wolves-a za 2:0, minut 44.


Poluvreme: 2 : 0


Čim je počelo drugo poluvreme, Newcastle United je stvorio dve sjajne prilike preko Barton-a i Lovenkrands-a (pogodio stativu iz mrtvog ugla).

Međutim, mreža gostiju se po treći put zatresla u 50. minutu utakmice, kada je Barton sa desnog boka fenomenalno uposlio Peter Lovankrands-a, koji ostao usamljen u boxu gostiju, povisivši rezultat na 3:0. Treba istaći i sjajno proigravanje do Barton-a od strane Coloccini-a.

Međutim, gosti se ne predaju i smanjuju rezultat na 3:1 preko Sylvan Ebanks-Blake-a u 58. minutu meča. Asistent sa levog boka bio je novopečeni Engleski reprezantivac Matt Jarvis, kojeg je Danny Simpson pustio da trči sa loptom dobrih tridesetak metara.

Zbog povrede iz igre je u 58 minutu morao da izađe mladi Shane Ferguson. Njega je zamenio James Perch.

Tada Wolverhampton pritiska i stvara dve vrlo dobre prilike, gde je u prvoj James Perch sa gol linije loptu izbacio u polje, dok je u drugoj rezervista Stephen Fletcher glavom pogodio stativu Harper-ovog gola.

Pardew je u 68. minutu utakmice iz igre izveo Peter Lovenkrands-a, dok je u istu uveo Nile Ranger-a. U 89. minutu u igru umesto Joey Barton-a ulazi Steven Taylor.

Upravo je Steven Taylor bio začetnik akcije u kojoj je Jonas Gutierrez, predivnim golom, posle prelepog solo prodora u 93. minutu meča, postavio konačan rezultat 4:1. Gutierrez gol proslavlja u zagrljaju sa rezervnim igračem Kuqi-em.


Konačan rezultat
: 4 : 1


NUFC: Steve Harper; Danny Simpson, Mike Williamson, Fabricio Coloccini, Shane Ferguson (James Perch 58); Joey Barton (Steven Taylor 89), Danny Guthrie, Kevin Nolan (c), Jonas Gutierrez; Shola Ameobi, Peter Lovenkrands (Nile Ranger 68)

WWFC: Wayne Hennessey; Kevin Foley, Richard Stearman, Christophe Berra, George Elokobi (Stephen Ward 81); Adam Hammill (Michael Kightly 53), Nenad Milijas (Stephen Fletcher 30), Karl Henry (c), Jamie O'Hara, Matt Jarvis; Sylvan Ebanks-Blake

Man of the Match: Joey Barton

Sudija: Mike Dean (razmahao se žutim kartonima potpuno nepotrebno)

Gledalaca: 49,939 (2,800 gostujućih navijača)

Posle današnjeg dana, nalazimo se na 9. mestu sa sakupljenih 39 bodova. Sedam bodova smo udaljeni od zone ispadanja. Lakše se diše, ali još uvek ništa nije gotovo. 

photo: dailymail