ASTON  VILLA  -  NEWCASTLE  UNITED  1 : 0

Danas su se na Villa Park-u sastala dva skrpljena tima, gde se nije znalo ko je gori. Pardon, znalo se, gori je bio Newcastle United. Aston Villa je igrala kako je igrala. Nešto više su želeli pobedu, koja bi im garantovala da će i sledeće sezone igrati Premier League. Newcastle United, danas u skroz beloj opremi, potpuno nezainteresovan, mislima već u sezoni 2011/2012.

Spretniji i sretniji bili su igrači Aston Villa-e, koji su u 24. minutu utakmice, preko James Collins-a, stigli do ispostavilo se i konačnih 1:0.

Alan Pardew je na sunčani Villa Park izveo sledećih XI: Harper, Simpson, Steven Taylor, Williamson, Jose Enrique, Barton, Guthrie, Coloccini,Gutierrez, Ranger, Lovenkrands.

U početnom ispitivanju snaga, tačnije u prvih 15 minuta utakmice, Newcastle se bolje snašao, stvorivši dve-tri poluprilike, koje je upropastio Nile Ranger. Naime, u situacijama, kada je trebao da doda loptu do uasmljenog Lovenkrands-a, Ranger se odlučivao du šutira ka golu Friedel-a, koji je lako izlazio na kraj sa njegovim udarcima. Joey Barton je jednom pripretio glavom, ali je lopta završila preko gola.

Isti taj Joey Barton je napravio poptuno nepotreban prekršaj na levom boku. Slobodan udarac izveo je Ashley Young, pravo na glavu James Collins-u, koji je umakao pažnji Steven Taylor-u i glavom loptu prosledio loptu u mrežu, kod dalje stative, za 1:0, minut 24.

Do kraja poluvremena Darren Bent je tresao mežu Newcastle United-a, ali je pomoćni sudija signalizirao offside poziciju.


Poluvreme: 1 : 0


U drugom poluvremenu, blaga terenska inicijativa Aston Villa-e.

Napadački duo Newcastle-a Lovenkrands i Ranger su bili potpuno odsečeni. Barton i Guthrie su svaku loptu izgubili.

Pardew je pokušao izmenama nešto da promeni. U igru je u 63. minutu uveo Ryan Taylor-a umesto njegovog prezimenjaka Steven-a, koji videlo se, nije fizički spreman.

Konstantna pretnja po golu Newcastle-a, bio je Agbonlahor, kojem je Harper, odbranio veoma neugodan udarac sa leve strane. Ashley Young je trebao da dobije oskara za glumu, koristeći svaku priliku da se valja po terenu, trošeći vreme.

U 83. minutu, umesto indisponiranog Ranger-a, kojem je ovo bio prvi start u Premier League, ušao je Shefki Kuqi.

Upravo je Kuqi malo razdrmao ekipu u belim dresovima, koja je stvorila tri prilike do kraja meča. Prvu je propustio Lovenkrands, kojem je Friedel odbranio udarac sa petnaestak metara. Drugu priliku je takođe propustio Lovenkrands, koji je divno šutirao glavom sa desetak metara, ali mu je Friedel odbranio udarac, dok je poslednju priliku za izjednačenje propustio Ryan Taylor u 94. minutu utakmice, šutirajući iz slobodnog udarca preko gola.   


Konačan rezultat: 1 : 0


NUFC: Harper, Simpson, Steven Taylor (Ryan Taylor 63), Williamson, Jose Enrique, Barton, Guthrie, Coloccini,Gutierrez, Ranger (Kuqi 83), Lovenkrands.

AVFC: Friedel, Walker (Cuellar 78), Dunne, Collins, Luke Young, Downing, Petrov, Makoun (Reo-Coker 67), Ashley Young, Agbonlahor (Pires 86), Bent.

Man of the Match: Gabriel Agbonahor

Sudija: Stuart Attwell

Gledalaca: 37,090

P.S.
Posle ovog kola, ostali smo na 9. mestu sa 39. bodova. Još šest kola je ostalo do kraja Premier League i čini se da će nam i jedna pobeda, možda čak i jedan remi biti dovoljan da ostanemo u Premier League. Pojedini internet sajtovi su objavili vest da je Jose Enrique prodat Liverpool-u za 15 miliona funti. Dakle, Pardew-u predstoji leto u kojem će morati dobro da se potrudi, da ojača ekipu, kako ne bi ponovo ispali iz Premier League. Ali ko će ostati u klubu?

photo: dailymail