BIRMINGHAM CITY  -  NEWCASTLE  UNITED  0 : 2

Mnogo kritika proteklih nedelje, upućeno je našim udarnim iglama u napadu, Lovenkrands-u i Best-u, ali upravo njih dvojica su golovima doneli sva tri boda svom timu iz Birmingham-a.

Na blatnjav, mokar, snegovit i kišni St Andrew's Stadium, Alan Pardew je izveo sledećih XI: Harper, Simpson, Williamson, Coloccini, Jose Enrique, Barton, Tiote, Nolan, Gutierrez, Lovenkrands, Best.

Već posle 90 sekundi meča, Newcastle dolazi u vođstvo. Na sjajan centaršut po zemlji, sa leve strane Gutierrez-a, na petercu u visini prve stative, najbolje reaguje Peter Lovenkrands, koji levom nogom šalje loptu u bliži ugao, iza leđa golmana domaćih Foster-a, za 0:1, minut 2. Start iz snova za Newcastle United.

Sve što je Birmingham planirao, palo je u vodu. Partnership Birmingham-a u napadu činili su Žigić i Martins i niti jedan se nije proslavio. Ovaj drugi je dobio pristojne zvižduke sa gostujućeg sektora.

Nikola Žigić je prvi pripretio Harper-u, udarcem nogom sa desetak metara, ali Harper brani. Nešto kasnije pripretio je i Roger Johnson glavom, ali njegov udarac, odlazi pored stative Harper-ovog gola.

Do kraja poluvremena i Craig Gardner je iz povoljne pozicije sa ivice šesnaesterca šutirao preko prečke Newcastle-ovog gola.


Poluvreme: 0 : 1


Onako kako su počeli prvo, igrači Newcastle-a su započeli i drugo poluvreme - golom. Jonas Gutierrez ponovo sa leve strane upućuje sjajan centaršut na drugu stativu, gde se nalazio Leon Best, koji je prosto oduvao svoje čuvare i sa tri metra zakucao loptu u mrežu domaćih, za 0:2, minut 50. Kome treba Andy Carroll? Leon Best gol proslavlja ispred gostujućeg sektora...

Newcastle tada počinje da igra igru kratkih pasova i sa tribina se sve češće i češće čulo, ole, ole...

U 64. minutu drugog poluvremena, strelac prvog gola Lovenkrands izlazi iz igre i pravi put za mlađanog Ranger-a.

Nikola Žigić je ponovo pripretio Harper-u, ali njegov udarac glavom završava preko prečke.

Kada je Danny Guthrie u 75. minutu ušao umesto Leon Best-a, meč je bukvalno bio završen.

Manager domaćih Alex McLeish je pokušao sa nekim izmenama (Cameron Jerome i ex-mackem Kevin Phillips) da nešto promeni, ali u tome nije uspeo.

Na 0:2 za Newcastle, retku priliku da zaigra, dobio je i Sol Campbell koji je u 87. minutu zamenio Jonas Gutierrez-a.


Konačan rezultat: 0 : 2


NUFC: Harper, Simpson, Williamson, Coloccini, Jose Enrique, Barton, Tiote, Nolan, Gutierrez (Campbell 87), Lovenkrands (Ranger 64), Best (Guthrie 75).

Birmingham: Foster, Carr, Johnson, Jiranek (Murphy 73), Ridgewell, Larsson (Phillips 75), Ferguson, Gardner, Bentley, Martins (Jerome 58), Zigic.

Man of the Match: Jonas Gutierez

Sudija: Lee Mason

Gledalaca: 28,270

P.S.
Vrlo dobra predstava igrača u crno-belim dresovima. Od prvog do poslednjeg minuta, znali su šta treba činiti i po šta su došli u Birmingham. Ovom pobedom imamo 35 bodova, iz 27 mečeva i magična cifra za opstanak (40 bodova) je na vidiku. Nalazimo se na 9. mestu na tabeli Premier League. Sledi pauza u prvenstvu zbog FA Cup-a. Sledeći meč je 26. februara protiv Bolton-a na St James' Park-u. 

photo: dailymail