BLACKBURN  ROVERS  -  NEWCASTLE  UNITED  0 : 0

U prošlom kolu Newcastle je primio četiri i postigao četiri gola, što je bilo dovoljno za bod. U ovom kolu Newcastle nije primio niti jedan, ali nije ni postigao niti jedan gol, što je takođe bilo dovoljno za bod.

Pardew je na teren Ewood Park-a izveo sledećih XI: Harper; Simpson, Coloccini, Williamson, Enrique; Barton, Tiote, Nolan, Gutierrez; Best, Lovenkrands.

Newcastle United je na Ewood Park-u bio daleko bolji tim, stvorio više prilika, imao loptu više u svom posedu, ali to nije uspeo da materijalizuje. Prvu priliku crno-beli imali su već posle pet minuta igre, kada Nolan nije uspeo da se snađe na petercu, na povratnu loptu Barton-a.

Sa druge strane, Blackburn Rovers je svoju najbolju priliku imao preko povratnika u svoje redove Paragvajca, Roque Santa Cruz-a, koji je u 10. minutu, glavom sa pet metara tresao stativu Harper-ovog gola.

Newcastle United je u prvom delu igre, najbolju priliku imao preko Peter Lovenkrands-a, koji je u 15. minutu pokušao da lobuje Robinson-a, ali je njegov udarac pogodio prečku gola Blackburn-a.

Roversi ponovo prete preko David Dunn-a, ali njegov udarac završava preko prečke Harper-ovog gola.


Poluvreme: 0 : 0


U nastavku igre, totalna dominacija Newcastle United-a. Prvu priliku imao je Joey Barton, koji je sa dvadesetak metara pokušao da levom nogom savlada Robinson-a, ali lopta preleće preko prečke.

Najbolju priliku za svrake imao je Fabricio Coloccini, koji je hvatao jedan poluvolley, ali je njegov udarac na čudesan način odbranio golman Blackburn-a, Paul Robinson. Sve se to dešavalo u 54. minutu.

Najbolji pojedinac susreta bio je defanzivac Newcastle-a Jose Enrique, koji je po levoj strani terena, zajedno sa Gutierrez-om mnogo problema zadavao Michel Salgado-u.

U 76. i 77. minutu igre, Alan Pardew iz igre izvlači Simpson-a i Lovenkrands-a, dok u istu šalje Perch-a i Ranger-a

Blackburn je tek pred kraj meča pokušao nešto preko napadača Kalinic-a, ali ni plavo-beli ništa nisu uradili.

Newcastle je u završnici meča imao jednu sjajnu polupriliku, kada je Barton tražio povratnom loptom Best-a, koji se nije najbolje snašao i šansa je otišla u nepovrat.

U 90. minutu za Newcastle United debituje Shefki Kuqi, menjajući Leon Best-a.


Konačan rezultat: 0 : 0


NUFC: Harper; Simpson (Perch 76), Coloccini, Williamson, Enrique; Barton, Tiote, Nolan, Gutierrez; Best (Kuqi 90), Lovenkrands (Ranger 77).

BRFC: Robinson; Salgado, Samba, Nelsen, Olsson; Jones, Dunn (Emerton 65), Nzonzi, Hoilett (Pedersen 46); Santa Cruz (Roberts 46), Kalinic.

Man of the Match: Jose Enrique

Sudija: Stuart Attwell

Gledalaca: 26,781 ( 4,750 Toon Army, David Moyes, PFA šef Gordon Taylor i Princ Albert od Monaka)

P.S.
Uprkos osvojenom bodu na Ewood Park-u, igrači Newcastle-a odlaze kući sa žalom za propuštenim prilikama i sa činjenicom, da se ovde mogao osvojiti i ceo plen. Posle ovog kola, Newcastle ima 32 boda. Do kraja prvenstva ostalo je još 12 kola. Sledeći meč Newcastle igra već u utorak u Birmingham-u protiv istomenog kluba. Što pre moramo da počnemo i da pobeđujemo, kako bi i matematički osigurali opstanak.

photo: dailymail