BRISTOL  CITY  -  NEWCASTLE  UNITED  2 : 2

Iako su već posle prvog poluvremena gubili rezultatom 2:0, igrači Newcastle United-u su u drugom poluvremenu zaigrali kako znaju i umeju. Postigli su dva gola i remizirali 2:2.

Golove za Bristol City postigli su Lewis Nyatanga i Nicky Maynard, dok su strelci za Newcaste United bili Jonas Gutierrez i Andy Carroll.

Chris Hughton je na teren Ashton Gate-a izveo sledećih XI: Harper, Jose Enrique, Hall, Coloccini, Simpson, Routledge, Guthrie, Nolan, Gutierrez, Carroll, Best.

U prvom poluvremenu igračima Newcastle United-a ništa nije polazilo za nogom. Kao da se sve urotilo protiv njih.

Već u 15. sekundi meča, na centaršut Wayne Routledge-a sa desne strane, u šesnaestercu gostiju, lopta u ruku pogađa Lewin Nyatanga-u. Sudija Andy D'Urso ne svira čist jedanesterac.

Posle deset minuta igre, upravo Routledge pravi jedan vrlo lagan prekršaj na dvadesetak metara od svog gola. Slobodan udarac izvodi Cole Skuse, Harper tu loptu kratko odbija i na nju natrčava Lewis Nyatanga, koji je šalje u praznu mrežu, za 1:0, minut 10. Slavlje domaćih. Možda je Nytanga bio i u offside-u, ali D'Urso pokazuje na centar.

Posle tog gola, Newcastle United stvara dve tri vrlo dobre prilike. Prvu je imao Leon Best, koji je nešto petljao oko šesnaesterca domaćih i šansa je propala. Zatim je i Andy Carroll sjajno šutirao glavom, ali lopta odlazi samo par santimetara pored leve stative Dean Gerken-ovog gola. Nedugo zatim, Leon Best se ponovo našao u šansi, ali je njegov udarac izblokirao golman Bristol City-a, Gerken.

Kada se očekivalo da će se prvo poluvreme završiti rezultatom 1:0, Bristol City postiže i drugi gol. Usledila je kontra i lopta je poslata na levu stranu terena, gde se nalazio Nicky Maynard. Njega je čuvao Danny Simpson, ali tipično za Simpson-a, on ne napada igrača, već ga pušta da uđe u šesnaesterac. Usledio je sjajan felš udarac i lopta od leve stative Harper-ovog gola završava u mreži, za 2:0, minut 44. Sjajan gol Maynard-a.

Mogao je Newcastle da smanji rezultat preko Danny Guthrie-a, koji je izbio jedan na jedan sa golmanom Bristol City-a. Gerken-om, zaobišao ga, ali je njegov udarac sa gol linije izbacio Paul Hartley.


Poluvreme: 2 : 0


U nastavku igre potpuno druga priča. Bukvalno se igralo samo pred golom Bristol City-a.

U 51. minutu, Hughton je primoran da napravi prvu izmenu, jer se na povredu zadnje lože požalio Fitz Hall. Umesto njega u igru je ušao Tamas Kadar.

Prvu priliku u nastavku meča, Newcastle je imao upravo preko Kadar-a. Odlično je Tamas sutirao levom nogom sa preko 35 metara, ali je golman Gerken vrlo dobro odbranio njegov udarac.

U 69. minutu, posle jednog kornera, lopta nekako stiže do Jonas Gutierrez-a, na osamnaest metara. Sledi prava bomba, ali golman Gerken nekako brani taj udarac Jonas-a.

Međutim u 70. minutu, sledi jedan od najkomičnijih trenutaka celog prvenstva. Naime, golman Gerken je hteo da doda loptu do levog beka Skuse-a. Ovaj je bio neoprezan, Jonas mu se nalazio iza leđa, sjajno je loptu presekao i krenuo ka Gerken-u. Golman Bristol-a je izašao da mu skrati ugao, Gutierrez ga elegantno zaobilazi i iako je imao dva igrača Newcastle-a u petercu, on mirno šalje loptu u praznu mrežu, za 1:2, minut 70. Ovoga puta nema spiderman maske, jer nema se vremena za gubljenje. Newcastle kreće na sve ili ništa.

U 74. minutu, Nolan sa leve strane pokušava da uposli Carroll-a, međutim Gerken sprečava da lopta dođe do visokog napadača Newcastle United-a.

U 75. minutu, Jose Enrique, šalje jednu upotrebljivu loptu na levo krilo do Routledge-a. Mladi Wayne je brz kao vihor, beži svojim čuvarima i sjajnim i tačnim pasom pronalazi Andy Carroll-a, koji se nalazio na desetak metara od gola Bristol-a. Carroll je morao da ukliza na tu loptu i da je iz tog položaja desnom nogom, pošalje pod samu prečku, za 2:2, minut 75. Upravo iza tog gola stacionirani su bili navijači Newcastle-a. Nekoliko njih u delirijumu uleće u teren. Redari imaju pune ruke posla, da obuzdaju Toon Army.

Tu se Newcastle naravno nije zaustavio. Želele su svrake sva tri boda sa ovog meča. Poslednju priliku za totalni preokret imao je Leon Best, kada je na sjajan centaršut Carroll-a sa levog krila, glavom uputio loptu sa pet metara. Međutim, golman Bristol-a Gerken, ovoga puta izlazi kao pobednik.


Konačan rezultat: 2 : 2


Sastav: Harper, Jose Enrique, Hall (Kadar 51), Coloccini, Simpson, Routledge, Guthrie, Nolan, Gutierrez, Carroll, Best.

Man of the Match: Gerken

Sudija: Andy D'Urso

Gledalaca: 19,144 (oko 2150 Toon Army)

P.S.
Stara boljka Newcastle United-a je forma na gostovanju. Međutim, ipak ovaj tim pokazuje da ima karakter da se posle 2:0 vrati u meč. Pitanje je, zašto moraju sebi da dozvole da prvo prime dva gola, da bi počeli da igraju? Svoje mečeve u ovom kolu dobili su i WBA i Forest, tako da sada bežimo WBA samo dva boda, dok Forest-u bežimo svih deset bodova. Sledeći meč igramo već u utorak protiv, nepredvidivog Doncaster Rovers-a u gostima. Idemo na pobedu!!!

 

 

photo: nufc.co.uk