DONCASTER  ROVERS  -  NEWCASTLE  UNITED  0 : 1

Newcastle United je pobedio Doncaster Rovers na Keepmoat Stadium-u rezultatom 0:1. Jedini gol postigao je niko drugi do Andy Carroll u 59. minutu.

Na Keepmoat Stadium, Chris Hughton je izveo sledećih XI: Harper, Ryan Taylor, Coloccini, Kadar, Simpson, Routledge, Guthrie, Butt, Gutierrez, Nolan, Carroll.

Utakmica je imala uvod u vidu tuče na treningu (zvanično ne potvrđene) između Andy Carroll-a i Steven Taylor-a. Taylor-u je slomljena vilica, dok je Carroll bio na ušivanju šake. Otud se on na utakmici i pojavio u crnim rukavicama. Mada, ruku na srce, bilo je i hladno u Doncaster-u.

Uvodni minutu pripadaju Newcastle United-u. Stvaraju crno-beli par prilika i to preko Carroll-a i Coloccini-a. 

Sredinom prvog poluvremena i Doncaster ima dobru priliku, kada je Billy Sharp pronašao nešto mesta na petercu, ispred Harper-ovog gola. Uputio je udarac ka Harper-u, golman Newcastle-a brani, odbija loptu na peterac, međutim, na loptu startuje Danny Simpson i klizećim startom, loptu izbacuje u korner, pre James Hayter-a.

U 31. minutu, Sharp ponovo ima priliku da dovede svoj tim u vođstvo, ali promašuje izglednu priliku.

Možda i najbolju priliku u prvom poluvremenu za svoj tim, propustio je Andy Carroll, koji se na sjajan pas Routledge-a, iznenada našao u prilici. Pokušao je Carroll da savlada Sullivan-a, udarcem desnom nogom sa desetak metara, ali uspeo je golman Rovers-a, da odbrani udarac i loptu izbaci u korner.


Poluvreme: 0 : 0


Videlo se da će utakmicu odlučiti jedan jedini gol i srećom po navijače Newcastle-a, njihov tim je prvi i stigao do vođstva.

Igrao se 59. minutu, kada je Routledge sjanim pasom pronašao Andy Carroll-a. Ovaj se našao u prilici, sličnoj onoj iz prvog dela, izdržao sve nalete odbrambenih igrača, napravio "lažnjak", poslao Sulliven-a na kačamak i mirno levom nogom loptu prosledio u praznu mrežu, za 0:1, minut 59. Andy Carroll proslavlja gol ispred Toon Army (kroše levom rukom).

Četiri minuta kasnije, Doncaster stiže do gola, koji je poništen zbog čistog offside-a.

U 73. minutu, Kevin Nolan je mogao da duplira prednost Newcastle-a, ali mu Sulliven brani udarac.

Dva minuta kasnije, posle šest meseci pauze, u igru ulazi Joey Barton, umesto Danny Guthrie-a.

U poslednjih desetak minuta meča, Rovers-i su pokušali iz par prilika da ugroze gol Harper-a, ali nisu uspeli da ga i savladaju. Dobre intervencije imao je i sjajni Fabricio Coloccini.

U 88. minutu Fabrice Pancrate ulazi u igru umesto odličnog Wayne Routledge-a. 

Sudija Keith Hill produžava meč za misterioznih četiri minuta, ali Newcastle United je uspeo da odbrani prednost i na St James' Park, odneo zlata vredna tri boda.


Konačan rezultat: 0 : 1


Sastav: Harper, Ryan Taylor, Coloccini, Kadar, Simpson, Routledge (Pancrate 88), Guthrie (Barton 74), Butt, Gutierrez, Nolan, Carroll.

Man of the Match: Andy Carroll

Sudija: Keith Hill 

Gledalaca: 14,850 (oko 3.200 Toon Army) 

P.S.
Forest i WBA su svoje mečeve dobili. Dakle, sve je isto kao i pre ovog kola. Newcastle United je sakupio 80 bodova, dva više od WBA i svih deset od Forest-a. Newcastle ima i utakmicu manje. Sledeći meč se igra na St James' Park-u, u ponedeljak, upravo protiv Nottingham Forest-a. Pobedom izgleda rešavamo sva pitanja oko moguće promocije u Premier League. Nama "pije vodu" i remi, ali idemo na sva tri boda na prepunom St James' Park-u.

 

photo: gettyimages