Michael Owen je ovih dana preko svog agenta pokušao da obezbedi produženje svog ugovora sa Newcastle United-om , medjutim , Chris Mort mu je odgovorio da se to neće desiti pre leta 2008. godine.Verovatno Mort želi da vidi da li ćemo ostati u Premier League.

Ako ostanemo u Premier League , možda će se Owen-ov ugovor i produžiti a možda i ne?Ni ova druga opcija ne bi bila iznenadjenje , ali ako želimo da zaradimo neki novac na njemu , moraćemo ga prodati ovog leta , jer mu ugovor ističe u Junu 2009. godine.

Michael Owen je stigao u Newcastle United poslednjeg dana prelaznog roka Avgusta 2005. godine iz Real Madrid-a , bukvalno sa fanfarama.Od tada on je za klub postigao 13. golova iz 38. nastupa(5. puta kao rezerva).Njegova nedeljna plata kreće se negde oko 100,000. funti nedeljno što iznosi negde oko 12,7. miliona funti(2. godine i 23. nedelje), do sad.Ako na tu cifru dodamo i 17. miliona funti koliko je za njegove usluge Newcastle United platio Real Madrid-u , dolazimo do cifre od 29,7. miliona funti.

Michael Owen je postigao 13. golova za Newcastle United , što znači da je za svaki svoj gol u crno-belom dresu dobio 2,280 000 funti.

Svi znamo da je Michael dugo bio i povredjen , što naravno nije njegova greška ,a li ovo je čista i surova statistika.Svi znamo da je prošli board na čelu sa Shepherd-om dovodio igrače koji su bili neverovatno skupi(zbog čega su žestoko i kritikovani), dajući za njih mnogo više novca od njihove prave vrednosti , ali mi smo tada dobijali bitku sa Tottenham-om , Aston Villa-om , Everton-om pa i Liverpool-om za potpise igrača.Danas novi board na čelu sa Ashley-em i Mort-om , jednostavno ne želi da dovodi skupe igrače , štedeći čak i na platama.Neki će toj politici i aplaudirati ali time jasno gubimo trku sa ostalim klubovima , ugrožavajući direktno čak i naš premijerligaški status.U januaru nismo doveli niti jednog igrača a mogli smo trojicu(Woodgate-a , Brown-a , Barnes-a).Woodgate je otišao u Tottenham i sa njima osvojio Carling Cup(strelac pobednosnog gola).

  

Photo: dailymail