LIVERPOOL  -  NEWCASTLE  UNITED  3 : 0

 

Nemojte nam više govoriti da smo previše dobri da bi ispali.Svaki tim koji u polsednjih 12. mečeva osvoji samo 3. boda u ovom delu prvenstva , bori se za opstanak.

Keegan na Anfield izvodi sledećih jedanaest: Harper, Beye, Enrique, Taylor, Faye, Milner , Butt, N’Zogbia, Duff , Smith, Owen.

Liverpool je mislima bio već u Milanu , Newcastle je nešto pokušavao ali videlo se da u ekipi nemamo  šutera.

Prvu priliku na meču imao je Faye posle kornera sa desne strane , kada je Senegalski reprezentativac sjajno glavom sa peterca uputio loptu ka golu Reina-e , ali je golman Liverpool-a refleksno reagovao i rukama odbio loptu u još jedan korner.

Gerrard je nešto kasnije pokušao da ugrozi gol Newcastle-a udarcom sa distance ali je Harper ukrotio njegov udarac.

Posle , moglo bi se reći vrlo solidnih 43. minuta za Newcastle , Jose Enrique je nešto petljao na pet metara od Harper-ovog gola , pokušao je da loptom pogodi Pennant-a ali da se lopta odbije u gol-aut.Medjutim , Enrique je uspeo da pogodi Pennant-a , lopta se od njega odbila i u čudnom luku preletala Harper-a i odsela u mreži za 0:1 , minut 43.Tragikomično.

Tada se moral ekipe Newcastle United-a raspršio na hiljadu delova.

Posle tog gola Milner zbog povrede izlazi iz igre , dok umesto njega u igru ulazi Geremi.

Samo dva minuta kasnije već je 2:0.Torres je izašao jedan na jedan sa Harper-om , varkom tela ga zaobišao i loptu plasirao u praznu mrežu za 2:0 , minut 45.Ponovo je Enrique nešto jurcao u defanzivi , umesto da pokuša da napravi offside zamku.


Poluvreme : 2:0


Posle samo deset minuta igre u drugom delu Liverpool je rešio sve dileme oko pobednika meča.Naime , Torres je sjajno proigrao Gerrard-a koji sa šesnaest metara elegantno prebacuje Harper-a , za 3:0 , minut 55.Još jednom Enrique ne pokušava da napravi offside zamku.

Owen je minut kasnije imao dobru priliku na centaršut Geremi-a ali nije bio precizan.

U 57. minutu Duff-a menja Obafemi Martins.

U 69. minutu meča , možda je vidjen i najlepši momenat meča.Tamo na desnoj strani , brzo su igrači Newcastle-a izveli aut , lopta je došla do Martins-a koji ju je sjajno grudima spustio do trave.Lopta mu je jednom i odskočila od terena , a on ju je levicom raspalio polu-volley-om sa nekih 40. metara.Lopta je putovala ka golu , Reina je već bio savladan , medjutim umesto mrežu , lopta je pogodila prečku , samo za uzdahe Toon Army-a.Zatim sledi aplauz celog Anfield Road-a.Svaka čast!!!Mislim da se ta prečka još uvek trese ...

Nešto kasnije Rafael Benitez iz igre vadi i motorina Gerrard-a i napadača Torres-a i tek je tad Newcastle došao do daha.

Medjutim , i to nije bilo dovoljno igračima Newcastle-a da postignu makar jedan gol na Anfield-u.

Liverpool je do kraja meča imao iz jednog napada dve vrlo dobre prilike preko Kuyt-a i Riise-a ali je Harper iz obe situacije izašao kao pobednik.


Konačan rezultat. 3:0


Sastav:Harper, Beye, Enrique, Taylor, Faye, Milner (Geremi 43), Butt, N’Zogbia, Duff (Martins 57), Smith, Owen.

Man of the match: Steven Gerrard

Gledalaca: 44,031

Sudija: Peter Walton


Lično mislim da bi Obafemi Martins mogao biti ključni igrač u borbi za opstanak, ali on mora da igra.Danas se videlo da je on ipak klasa za sve igrače koje imamo.

Alan Smith.Par puta je dobro odreagovao u odbrani , ali on je napadač.Ponovo je danas dodavao loptu u noge protivniku.Pokažite mu vrata na leto.Isto se odnosi i na Butt-a.

Današnjom pobedom nad Man City-em i Reading nas je preskočio na tabeli , gde smo na 14. mestu.Svi znamo da je to virtualna pozicija i da je ovo nekompletno kolo.Veoma lako posle ovog kola možemo se naći i na 17. mestu...

Prošli su naši dani slave... 

Toona Army fantastičan !!! 

 

 

 

Photo :BBC