Gledajući u utorak i sredu mečeve Champions League gde su nastupali Engleski klubovi Liverpool protiv Inter-a i Arsenal protiv Milana , zaključio sam da je Newcastle United miljama daleko od takve Evrope.

Organizaciono , timski , igrački , na svim poljima i Liverpool i Arsenal , naravno tu su i Chelsea i Manchester United su nam odmakli najmanje pet godina.Najgore od svega je to što mi nismo osigurali ni opstanak u Premier League.

Povratak u 2004. godinu i posle petog(neprihvatljivog)mesta i dva boda iz četiri meča , Sir Bobby Robson je dobio otkaz.Od tog dana , još uvek se nismo oporavili.Sa današnje perspektive , kada vidimo da je to peto mesto danas potpuno nedostižno , svakim danom odluka da se otpusti Robson zbog petog mesta , izgleda tragikomična.

Jedini napredak od te 2004. godine je činjenica da Freddy Shepherd više ne upravlja našim klubom.

Daleko smo iza velike četvorke(Man United , Arsenal ,Chelsea ,Liverpool)ali i klubovi kao što su Aston Villa , Everton , Tottenham(od kada je došao Ramos) su daleko ispred nas.Čak i timovi kao što su Portsmouth , West Ham pa i Middlesbrough su priznali mi to ili ne , ispred nas.

Jedina nada nam je(ako ostanemo u Premier league)letnji prelazni rok i Ashley-ev novac(nadamo se od 50. do 70. miliona funti).Stabilizacija kluba i povećanje igračkog kadra , kako kvalitativno tako i kvantitativno su od primarnog značaja za posrnuli gigant sa St. James' Park-a.

  

                                      ST. JAMES' PARK - SRCE NEWCASTLE-a