Izvor: B92

Souness kupuje Wolverhampton Wanderers ? 

Graeme Souness, nekadašnji kapiten Liverpoola i trener sa internacionalnim iskustvom (Galatasaray i Benfica, uz Rangers, Liverpool, Southampton, Blackburn i Newcastle) ponudio je 20 miliona funti za preuzimanje drugoligaša Wolverhamptona. Iako izvršni direktor trenutno devetoplasirane ekipe "druge lige", Jez Moxey, odlučno demantuje napise u medijima o Sounessovom ulasku u klub, čini se da je Škot na čelu konzorcijuma zainteresovanog za kupovinu Wovesa, dogovorio prodaju sa dosadašnjim vlasnikom Sir Jack Haywardom.

"Spreman sam da uplatim 20 miliona i to odmah. Ne znam zašto Moksey sve poriče, ali telefonom sam kontaktirao i sa njim i sa Haywardom. Moxey me je odbio, ali klub nije njegov. U vlasništvu je Sir Jack Haywarda i na njemu je odluka o eventualnoj prodaji. Potencijal je tu i spreman sam da u saradnji sa partnerima „pojačam“ ponudu i investiram u obnovu igračkog kadra," rekao je Souness.

Glasine je pojačalo i pojavljivanje nekadašnjeg kapitena škotske reprezentacije i sa Redsima trostrukog osvajača Kupa šampiona (1978, 1981, 1984) na utakmici Wolvesa sa Barnslyem, i to u društvu sa 83-godišnjim Haywardom, a Souness je, čini se, dao jaču ponudu od Milana Mandarića, koji se već okrenuo Leicesteru.