NEWCASTLE  UNITED  -  BIRMINGHAM  CITY  1  :  5

Šta se dogodilo sa istim onim timom koji je pobedio Tottenham-a 2:3 samo tri dana ranije?Kako je moguće da isti taj tim bude poražen i ponižen od jedne drugoligaške ekipe na svom terenu rezultatom 1:5 ?

Roeder je izveo isti sastav kao i protiv Tottenham-a:Given, Ramage, Taylor, Huntington, Pattison, Solano, Butt, Milner, Dyer, Martins, Sibierski.

Već u 5. minutu šok.Birmingham je poveo sa 0:1 preko Gary McSheffrey-a.Peter Ramage je katastrofalno reagovao(po ko zna koji put),lopta je došla do McSheffrey-a koji je bio veoma precizan za 0:1,minut 5.

Matty Pattison je imao par prilika za Newcastle United ali se golman Birmingham-a Maik Taylor istakao odličnim odbranama. 

U 44. minutu noćna mora za Ramage-a se nastavlja jer je on još jednom pogrešio , dok je Solano pod pritiskom Campbell-a i pogrešio i poslao loptu u sopstvenu mrežu za 0:2,minut 44.

Half-time:0:2 

56. minutu Newcastle United je smanjio rezultat preko James Milner-a koji je postigao fantastičan gol sa preko 25.metara za 1:2,minut 56.

Zatim , samo minut kasnije Steven Taylor koji je već imao žuti karton pravi faul nad 

Campbell-om i dobija drugu žuti,odnosno automatski crveni karton.

Tada Roeder umesto Pattison u igru šalje O'Brien-a. 

Larsson je odlično izveo slobodan udarac,lopta je pala tačno ispred Bruno N'Gotty-a kojem nije bilo teško da savlada Given-a za 1:3,minut 58.

80. minutu totalno izgubljni Glenn Roeder pravi i drugu izmenu i u igru umesto Sibirski-og u igru uvodi mladog Carroll-a.

Na 1:4 83. minutu povećava Larrson , a na 1:5 i za potpuno poniženje Newcastle United-a povećava DJ Campbell u 88. minutu.

Full-Time:1:5

Sastav:Given, Ramage, Taylor, Huntington, Pattison(O'Brien), Solano, Butt, Milner, Dyer, Martins, Sibierski(Carroll).

Gledalaca:26,099