NEWCASTLE UNITED  -  AUGSBURG FC  0 : 1

Stihovi novosadskog punk benda Blitzkrieg, kao da pokazuju sadašnje stanje u Newcastle Unitedu. Stihovi glase:

"Ponovo ista slika problematična, nema sreće na vidiku, tonem u sećanjima.
Letargična misao skroz me je spustila, do samih granica gubljenja razuma,
i nova nadanja i očekivanja, sada su suvišna".


U poslednjoj predsezonskoj utakmici na St James' Parku snage su odmerili Newcastle United i nemački Augsburg FC. Gosti iz nemačke ništa posebno. Bukvalno su u dva navrata pripretili Darlowu i iz jedne prave prilike postigli gol. Dubravka na ovoj utakmicu nije branio jer je imao minornu povredu, pa Benitez nije hteo ništa da rizikuje.

U prvom poluvremenu Newcastle United je dva puta pripretio gostima. Prvi put Matt Ritchie je oprobao udarac sa distance, ali mu je golman gostiju Luthe paradom odbranio udarac, dok je u drugoj prilici Ayoze Perez šutirao pored gostujućeg gola, pokušavši da lobuje Luthea.

Mo Diame se u 29. minutu igre povredio i umesto njega u igru je ušao Ki.

U nastavku igre gosti prvi prete sa distance, ali posle sat vremena igre dolaze u vođstvo od 0:1. Naime, sa levog boka u šesnaesterac domaćih upućen je upotrebljiv centaršut od strane Maxa. Na daljoj stativi se iz drugog plana ubacio se Michael Gregoritsch, koji je glavom loptu smestio iza leđa Darlowu. Igrači Newcastle Uniteda su se gledali između sebe, ali govor tela je svima pokazivao da su oni u potpunom haosu, baš kao i ceo klub.

Jacob Murphy je imao dobru priliku za izjednačenje ali je samo mogao da gleda kako lopta posle njegovog udaraca kači jednog gostujućeg igrača i udara u prečku, dok je nešto kasnije Murhpy iz solidne pozicije šutirao u spoljni deo mreže.

Rezervista Shelvey je takođe imao priliku za udarac sa distance, ali je njegov udarac završio daleko pored gostujućeg gola.

U protokolu se nije našao Dwight Gayle, jer je pre utakmice dogovorena njegova razmena za Rondona iz WBA. Kako mediji pišu, u pitanju su pozajmice sa obe strane.

Samo nedelju dana pre početka sezone, ova utakmica je pokazala sve mane Svraka. Dakle, velika neefikasnost, jer na tri meča zaredom nismo postigli gol. Dolaskom Rondona i Japanca Mutoa, nadamo se da ćemo rešiti problem u napadu. Zatim, fali nam kreativni vezni igrač, kao i levi bek, dok nam je odbrana previše porozna.


Konačan rezultat: 0 : 1


NUFC: Darlow Yedlin, Lascelles, Clark (Schar 57), Dummett (Manquillo 68), Ritchie (Kenedy 68), Hayden (Shelvey 57), Diame (Sung-yueng 29), Atsu (Murphy 57), Perez (Roberts 83), Joselu.
Subs n/u: Elliot, Sterry, Longstaff.

FCA: Luthe, Baier, Callsen-Bracker, Gouweleeuw, Ji Dong-won, Khedira, Max, Schmid, Richter, Gregoritsch, Hahn.
Subs (usage tbc): Giefer, Danso, Framberger, Gotze, Janker, Jensen, Parker, Rieder, Teigl.

Sudija: Martin Atkinson

Gledalaca: 21,331

photo: dailymail