READING  -  NEWCASTLE  UNITED  1 : 2

Newcastle United se vratio sa celim plenom sa Madejski Stadium-a. Ovoga puta žrtva je bila Reading. Oba gola za Newcastle United, postigao je fantastični Kevin Nolan. Prvi već u 20. minutu, dok je drugi postigao u 42. Na poluvreme se otišlo rezultatom 0:2. U nastavku igre, upravo je Nolan mogao da postigne hat-trick, ali u tome nije uspeo. Na 1:2 autogolom smanjio je Danny Simpson (loptom ga je napucao Jose Enrique) u 70. minutu. Sudija Fred Graham je meč produžio za 7 (sedam) minuta.

Na Madejski Stadium Chris Hughton izvodi sledećih XI:  Harper, R.Taylor, Simpson, Smith, Williamson,  Coloccini, Routledge, Guthrie, Ameobi, Nolan, Gutierrez.

U uvodnim minutima, Reading je bio nešto bolji od Newcastle-a, ali nisu domaći uspeli da naprave neku ozbiljniju šansu i savladaju Harper-a. Doduše, Harper je imao nekoliko čudnih intervencija, koje su nasmejale ceo stadion.

Taman kada se početna inicijativa Reading-a stišala, Newcastle United dolazi u vođstvo. Harper je deganžirao loptu, koja je pala na dvadesetak metara od protivničkog gola. U duelu je od svog čuvara jači bio Ameobi, ali lopta ne dolazi do njega već do Kevin Nolan-a. Nolan jači i spretrniji od svog čuvara, okreće se i levom nogom sa osam metara iskosa sa leve strane, gađa suprotan ugao. Adam Federici je savladan i rezultat je 0:1, minut 20. Sedamnaesti gol u sezoni za fantastičnog Kevin Nolan-a.

Četiri minuta kasnije i Wayne Routledge je imao dobru priliku da duplira prednost svog tima, ali on nije bio precizan kao Kevin Nolan.

Zatim domaći ponovo pokušavaju da stignu do gola preko Shane Long-a i Jimmy Kebe-a, ali ne uspevaju u tome.

Taman kada su mislili da će prvo poluvreme završiti sa samo jednim golom deficita, igrači Reading-a su primili i drugi gol. Po desnom krilu kombinovali su Guthrie i Routledge. Usledio je upotrebljiv centar šut na peterac, gde se nalazio Kevin Nolan, koji iz takvih situacija ne greši. Sa tri metra u visini prve stative, Nolan loptu šalje pored Federici-a, za 0:2, minut 42. Osamnaesti gol Nolan-a u sezoni.


Poluvreme: 0 : 2


U svlačionici Newcastle-a je zbog minorne povrede ostao Fabricio Coloccini. Umesto njega u igru ulazi Jose Enrique.

U nastavku slična priča kao i u prvom delu igre. Kevin Nolan je u 52. minutu mogao i do trećeg gola, ali je ta lopta posle njegovog udarca glavom završila na stativi. Šteta za Kevin-a.

Zatim u 70. minutu Reading dolazi do prvog gola. Totalno bizarana situacija u kojoj je Jose Enrique sa gol linije, pokušao loptu da izbaci u polje. Međutim, lopta u leđa pogađa Danny Simpson-a i u čudnom luku ulazi u mrežu Newcastle-a za 1:2, minut 70.

U 75. minutu Chris Hughton se odlučuje za dvostruku izmenu. Iz igre izvlači Routledge-a i Guthrie-a a u istu ubacuje Barton-a i Carroll-a.

Deset minuta kasnije, igrač Reading-a, Bryn Gunnarsson je "zaradio" povredu glave, zbog koje se nije ni vraćao u igru. Pre toga manager Reading-a Brian McDermott je izvršio sve tri izmene, tako da je Reading igrao sa igračem manje do kraja meča.

Sudija Fred Graham je meč produžio za svih sedam minuta.

U tom periodu, reading je pokušao da stigne do remija. Čak je i golman Federici otišao u napad. Upravo je posle jedne takve situacije i Jonas Gutierrez imao kontru za Newcastle, ali nije je iskoristio.


Konačan rezultat: 1 : 2


Sastav: Harper, R.Taylor, Simpson, Smith, Williamson,  Coloccini (Enrique 46), Routledge (Barton 75), Guthrie (Carroll 75 ), Ameobi, Nolan, Gutierrez.

Man of the Match: Kevin Nolan

Sudija: Fred Graham

Gledalaca: 23, 163 (preko 4000 Toon Army)

P.S
Posle ovog kola imamo 95 bodova i samo bod deli nas od titule u Championsip-u. Sledeći meč je u ponedeljak u gostima sa Plymouth-om, uz TV prenos na Sportklub-u.

photo: skysports