1. april 2009. Ovako smo izveštavali tada, puni nade i optimizma:

Alan Shearer!!! Ne, nije prvoaprilska šala, Alan Shearer je preuzeo kormilo Newcastle United-a do kraja sezone. Stidljivo se vest sinoć pojavila prvo medju narodom, medju gradjanima Newcastle-a, svi su i mislili da je prvoaprilska šala, ali je onda kao i daleke 1996. godine kada je Shearer i došao u Newcastle United, prvo na Sky Sports-u a zatim i na ostalim medijima, vest odjeknula poput atomske bombe !!!

Odmah ću svima i reći, zaboravite te priče i gluposti o neiskustvu.U ništa boljoj poziciji nije bio ni Sir Alex Ferguson daleke 1986, kada je preuzeo Manchester United.

U kasnim večernjim satima u sredu je na oficijalnom site-u javljeno da je klub napustio Dennis Wise, a nedugo zatim i zvanična vest , da je Alan Shearer novi manager.Kakav divan dan za sve navijače Newcastle United-a.

NUFC Statement - Alan Shearer :

"Newcastle United can confirm that Alan Shearer will return to the Club as manager for the final eight games of the season.

The Magpies' all-time record goalscorer takes charge of first team affairs at St. James' Park with immediate effect. Iain Dowie will assist Alan, with Chris Hughton and Colin Calderwood continuing in their coaching roles".


Četvrtak, divan sunčan dan u Newcastle-u, Alan Sherer je stigao na Darsley Park, gde je održao svoj prvi trening kao manager svog voljenog Newcastle United-a. Danas je održana i konferencija za štampu tačno u 2:30pm(GMT), gde su pored Alan Shearer-a bili još Iain Dowie i Derek Llambias. Mnogo jakih reči je izrečeno na toj konferenciji za štampu. Posle konferencije, Shearer izlazi ispred St James' Park-a, gde ga dočekuje nekoliko stotina navijača Newcastle-a u delirijumu, uz pesmu Shearer's coming home i Shearer, Shearer!!!

Sećam se dana kada sam čuo da je Shearer potpisao za Newcastle, daleke 1996. godine i onog veličanstvenog dočeka. Sećam se da sam bio zatečen, zapanjen, skamenjen. Pa zar je moguće, da smo Shearer-a maznuli Man United-u ispred nosa? Sećam se i onog dočeka, veličanstvenog dočeka, potpuno neočekivanog pred 20.000 ljudi ispred stadiona. Jeste, znao sam da je Shearer Geordie i znao sam da je on world class igrač, ali je on odmah postao Local Hero, Bog, bez i jednog jedinog meča u crno-belom dresu !!!!

Da, imali smo tada sjajan tim. Prethodne sezone 1995. smo nesrećno izgubili titulu. Imali smo i odličnog manager-a, Keegan-a, kao i sjajnog napadača Sir Les Ferdinand-a, koji je takođe mogao da postigne gol iz bilo koje pozicije, ali svi smo to znali, Shearer je ipak bio nešto posebno, zar ne ?

15. miliona funti, vredeo je njegov transfer. Svetski rekord!!!! Sećam se i natpisa po sunderland-ovim novinama: "Oh, pogledajte koga je Newcastle doveo "!!!! Sećam se i 5-0 protiv Man United-a, iste te sezone. Da, baš te sezone smo završili na drugom mestu i plasirali se u Champions League, dok je sunderland ispao iz Premier League.

Ali, kada sam 1. aprila dobio poruku od Roby-a u 7.01h, da je Shearer novi manager, mislio sam da je prvoaprilska šala. Međutim , kada je i zvanično saopšteno da je manager i kada sam sutra dan odgledao doček Toon Army upriličen njemu ispred stadiona, posle konferencije za štampu, gde sam video bakicu od 75 leta kako skandira SHE-AR-ER, SHE-AR-ER, neću vas lagati, zaplakao sam!!! U meni je zavladala nekakva euforija....ne znam...Znate za taj osećaj kada ste toliko srećni da zaplačete??? Da, zaplakao sam, koliko sam bio srećan!!!

Srećniji sam bio tada, neki dan, nego te daleke 1996. godine kada je stigao iz Blackburn-a.

 

                                       Mi ćemo uvek biti uz tebe...