[ Generalna ] 28 Februar, 2010 20:21

Iz subote u subotu, iz nedelje u nedelju, iz kola u kolu, slušam kladioničare i takozvane kladioničare, koji igraju i koji se klade protiv mog Newcastle United-a.

"Sad moraju da padnu! Danas moraju da izgube! Ma, veze oni nemaju, izgubiće" - samo su deo repertoara tih čudnih ljudi, koji subotom i nedeljom sede u zadimljenim prostorijama, zadubljeni u teletext, spajajući samo njima znane i neznane kombinacije oko mogućeg dobitka.

Ok, ja se ne kladim, moje pravo. Ali, pitam se, otkud tolika mržnja tih ljudi prema Newcastle United-u, prema klubu, koji je 3000 milja daleko od ove zemlje, zvane Srbija? Šta im smeta? Boja, način igre, ime kluba, broj 9, legende kluba, ja?

Neka, samo nek' oni igraju protiv Newcastle-a a mi da dobijamo svoje mečeve. Moja omiljena rečenica, posle svake utakmice Newcastle United-a je :"cepajte tikete"!!!

 

[ Generalna ] 28 Februar, 2010 18:57

Nekadašnji igrač Newcastle United-a i osvajač FA Cup-a iz 1951. godine, Charlie Crowe, preminuo je u subotu uveče u svojoj 85. godini života. Za Newcastle United, Charlie Crowe je nastupao 216 puta i postigao 13 golova.

Nažalost, Crowe-u je 1998. godine dijagnostikovana Alzheimerova bolest, od koje je i preminuo 27. februara 2010. godine.

Charlie Crowe je pokrenuo akciju Charlie Crowe Scanner Appeal u kojoj je pokušao da prikupi od 500,000 do 1.5 milion funti za kupovinu skenera, za rano dijagnostikovanje Alzheimerove bolesti, dijabetesa, Parkinsonove bolesti, kao i za mnoge druge hronične bolesti.

Naše saučešće njegovoj porodici i prijateljima.

 

                                  CHARLES  ALFRED  CROWE  1924 - 2010