SWANSEA  CITY  -  NEWCASTLE  UNITED  1 : 1

Iako je Swansea vodio, imao više od igre i bio bolji tim, Andy Carroll je golom u 87. minutu meča, doneo Newcastle United-u bod, koji ga je vratio na vrh tabele Championship-a.

Swansea City je bio zaista odličan. Imali su nekoliko prilika u prvom delu igre, koje nisu iskoristili. Međutim, u nastavku igre, već u 56. minutu, David Cotterill, sjajnim udarcem sa osamnaest metara, matira Harper-a, za 1:0. Svrake se međutim nisu predavale. U 87. minutu meča, sa desne strane terena, centrirao je Leon Best, na glavu Andy Carroll-u, koji se nalazio na petercu, u protivničkom šesnaestercu. Carroll-ov čuvar bio je kratak, Andy viši u skoku, udarac glavom i rezultat je 1:1, minut 87. 

Chris Hughton na Liberty Stadium izvodi sledećih XI: Harper, Simpson, Van Aanholt, Smith, Coloccini, Hall, Nolan, Routledge, Carroll, Lovenkrands, Guthrie.

Prvo poluvreme prilično mirno. Swansea je pretio u par navrata preko Orlandi-a i Nathan Dyer-a. Newcastle je imao dve poluprilike preko Nolan-a i Lovenkrands-a. Sve u svemu, mršavo prvo poluvreme.


Poluvreme: 0 : 0


U nastavku igre, Swansea City stvara dve prilike u razmaku od par minuta. Prvo je Harper-u pripretio Kuqi, a zatim i Dyer.

Međutim, u 56. minutu David Cotterill, dovodi svoj tim u vođstvo. Cotterill je sjajno prodro po sredini terena, sve do osamnaest metara od gola Harper-a. Usledio je precizan udarac i lopta je završila ispod prečke za 1:0, minut 56. Lep gol David Cotterill-a.

Posle vodećeg gola, Swansea pritiska, želići da stigne i do drugog gola. Šanse za dupliranje prednosti imali su Orlandi, Rangel i Williams. Srećom po Newcastle United, svi su svoje šanse propustili da realizuju.

Chris Hughton u 66. minutu umesto Lovenkrands-a, u igru ubacuje Leon Best-a.

U 82. minutu meča, Andy Carroll je bio srećan što mu nije pokazan direktan crveni karton. Naime, Carroll je zaista grubo startovao na Garry Monk-a.

Međutim, upravo je Andy Carroll bio strelac izjednačujućeg gola za Newcastle United. Sa desne strane terena, sjajno je centrirao Leon Best, na peterac, gde se nalazio Andy Carroll, koji je u svom stilu, glavom lako matirao golmana Swanse-a, Dorus de Vries-a, za 1:1, minut 87. Veliko slavlje 1500 Toon Army. That's Why We're Top!!!

Newcastle United je preko Wayne Routledge-a želeo i do sva tri boda sa Liberty-a, ali njegov udarac sa 30 metara, izblokirao je Monk.


Konačan rezultat: 1 : 1


Sastav: Harper, Simpson, Van Aanholt, Smith, Coloccini, Hall, Nolan, Routledge, Carroll, Lovenkrands (Best 66), Guthrie.

Man of the Match: Andy Carroll

Sudija: Keith Woolmer

Gledalaca: 15,188 (uključujući 1,500 Toon Army)

P.S.
Veliki bod sa Liberty-a za Newcastle United. Sa ovim bodom Newcastle United ima 60 bodova, jedan više od WBA (koji je igrao FA Cup) i pet bodova prednosti ispred Forest-a, koji je svoj meč izgubio. Newcastle ima i utakmicu manje od Forest-a. Sledeći meč je protiv Coventry City-a, na St James' Park-u, već u sredu. Nadamo se pobedi.

 

photo: gettyimages