CRYSTAL  PALACE  -  NEWCASTLE  UNITED  0 : 2

Newcastle United je golovima Kevin Nolan-a i Ryan Taylor-a u prvom poluvremenu, došao i do treće pobede u Championship-u i tako produžio niz nepobedivosti, na četiri utakmice bez poraza.

Chris Hughton je na sunčani Selhurst Park, u London-u izveo sledećih XI: Harper, Simpson, Enrique, Smith, Coloccini, S.Taylor, Nolan, Guthrie, Ameobi, R.Taylor, Gutierrez.

Igralo se samo 99 sekundi, a Newcastle United je poveo. Jonas Gutierrez je sa nekih dvadesetak metara od gola domaćih, hteo da uposli Ameobi-a u šesnaestercu Palace-a, ali je Shola iskusno samo propustio loptu, do potpuno usamljenog Kevin Nolan-a, koji se nalazio na petercu, na drugoj stativi. Ovaj potez Ameobi-a, izbacio je celokupnu odbranu domaćih, u čudu su gledali Nolan-a, kako rutinski sa četiri metra šalje loptu u suprotan ugao, za 0:1, minut 2. Prvi takmičarski gol Kevin Nolan-a u dresu Newcastle-a.

Prvu priliku Crystal Palace je imao preko bivšeg igrača Newcastle-a, Darren Ambrose-a, ali je njegov udarac sa desetak metara Harper lako odbranio.

Na 0-2 nije se dugo čekalo. Igrao se 21. minut, kada je Jonas Gutierrez uočio samog Ryan Taylor-a, koji se nalazio na nekih 25 metara od gola Palace-a. Taylor je sjajno prihvatio loptu desnom nogom, ona mu je malo i odskočila, dovoljno za poluvolley levom. Lopta putuje u luku ka desnim rašljama gola golmana Crystal Palace-a, Flahavan-a, on se ispruža koliko je dug, ali je i pored toga bio kratak i lopta završava u desnim rašljama njegovog gola. Kakav gol Ryan Taylor-a. Taylor obe ruke diže u vazduh a na ledja mu naskače prezimenjak Steven. Ovo je takodje bio prvi gol Ryan Taylor-a u dresu Newcastle United-a.

U 38. minutu ponovo je Kevin Nolan pokušao da savlada golmana Palace-a, Flahavan-a, ali ovoga puta, iz njihovog duela, golman Palace-a izlazi kao pobednik.

U 43. minutu prvi igrač koji je bio zapisan u beležnicu sudije Andy D'Urso-a, je Clint Hill.


Poluvreme: 0 : 2


U 47. minutu igre i Coloccini i Jose Enrique otklanjaju opasnost ispred svog gola.

Dva minuta kasnije Darren Ambrose je imao slobodan udarac za svoj tim, sa nekih 25 metara, ali njegova lopta pogadja jednog igrača United-a i odlazi u korner.

U 59. minutu igra, ponovo Fabricio Coloccini reaguje fantastično. Ovoga puta je na gol liniji izblokirao udarac N'Diaye-a.

Mogao je Shola Ameobi i na ovom meču da se upiše u strelce, kada je na sjajan pas Danny Guthrie-a, pokušao udarcem spoljnim delom stopala da savlada golmana Palace-a, ali u tome nije uspeo. Lopta je otišla visoko preko gola.

U 66. minutu igre uz ovacije u igru ulazi mladi Nile Ranger, dok je iz igre izašao Danny Guthrie. U istom minutu, takodje uz ovacije sa gostujućeg sektora, iz igre izlazi strelac drugog pogotka za žuto-bele Ryan Taylor. Umesto njega u igru je po prvi put ove sezone ušao Nicky Butt.

Alan Smith je pomalo neoprezno startovao na Alassane N'Diaye-a i to u svom šesnaestercu. Domaću su bukvalno vrištali za penalom, ali sudija Andy D'Urso je samo pokazao da se igra nastavi. Ličilo je ovo na penal i mogao je D'Urso mirne duše i da pokaže na kreč, ali konačno da i nama sudije malo progledaju kroz prste i da nam pomognu. Hvala gospodine D'Urso.

U 89. minutu uz veliki smešak ali i veliki aplauz gostujućeg sektora, iz igre izlazi dvostruki asistent Jonas Gutierrez. U igru ulazi veteran Geremi.


Konačan rezultat: 0 : 2


Sastav: Harper, Simpson, Enrique, Smith, Coloccini, S.Taylor, Nolan, Guthrie (Ranger 66), Ameobi, R.Taylor (Butt 66), Gutierrez (Geremi 89).

Man of the Match: Jonas Gutierrez

Sudija: Andy D'Urso

Gledalaca: 20,643 (3.500 Toon Army, davalo je poseban štimung na ovom meču)

P.S.
Posle ovog meča, ostali smo treći sa deset bodova iz četiri meča. Nemamo poraz još uvek. Odmah smo iza Cardiff-a i Boro-a, zbog lošije gol razlike ali i ispred WBA, zbog bolje gol razlike. Ponedeljak je navodno novi Dan D za prodaju Newcastle United-a. Svi se nadamo toj prodaji, ali nemojte se iznenaditi ako Mike Ashley ostane na čelu kluba. Ko zna šta se sve mota u njegovoj glavurdi?!?

 

 

 

photo: nufc.co.uk