[ Generalna ] 21 Avgust, 2009 15:38

CRYSTAL  PALACE  -  NEWCASTLE  UNITED

 

Orlovi protiv Svraka. Newcastle United u subotu putuje u prestonicu, na megdan ekipi Neil Warnock-a, Crystal Palace. Meč se igra na dobrom starom Selhurst Park-u, sa početkom u 3pm(GMT).

NUFC: Povredjeni su Andy Carroll i Joey Barton, dok se Nicky Butt oporavio od povrede i očekuje se da bude u konkurenciji za prvih 18.

Steven Taylor putuje sa ekipom u London, ali neki mediji(Sky Sports) javljaju da je u pregovorima sa Everton-om, dok neki(Chronicle Evening) to opovrgavaju.

Sudija: Andy D'Urso


Magpies v Eagles @ Selhurst - poslednjih deset mečeva:

2004/05 won 2-0 Kluivert, Bellamy
1997/98 won 2-1 Tomasson, Ketsbaia
1994/95 won 1-0 Beardsley
1983/84 lost 1-3 Beardsley
1982/83 won 2-0 Waddle, Varadi
1981/82 won 2-1 Waddle, Mills
1978/79 lost 0-1
1972/73 lost 1-2 Tudor
1971/72 lost 0-2
1969/70 won 3-0 Davies, Dyson, Robson

TV prenosa nema.

Saga oko prodaje kluba se nastavlja. Zvanično saopštenje očekujemo u ponedeljak i tada ćemo saznati budućnost našeg kluba. Mi se nadamo da će klub biti prodat, ali ima indicija da Mike Ashley klub ne želi da proda, već želi da ostane još najmanje godinu dana.

Ponedeljak je 24. avgust. Bilo šta da se desi, ostaće vrlo malo vremena za dovodjenje novih pojačanja. Ako starim režim ostane, očekujmo još odlazaka iz kluba(Coloccini, Steven Taylor, Butt, Xisco...)
[ Generalna ] 21 Avgust, 2009 12:19

Kako Sky Sports javlja, defanzivac Newcastle United-a, Steven Taylor je u pregovorima sa Everton-om. Da podsetimo, manager Everton-a, David Moyes, nije u utorak uvrstio Joleon Lescott-a u tim, za njihov meč u UEFA Cup-u. Zatim su Everton-ovi predstavnici gledali Taylor-a u sredu, na meču protiv Sheffield Wednesday-a.

Za mene ovo nije šok. Upravo je Steven Taylor prošle subote, poslednji napustio teren St James' Park-a, posle meča sa Reading-om i još tada je izgledalo da je to njegovo zbogom, klubu koji ga je afirmisao. Na iznenadjenje svih, on se ipak pojavio u timu, u sredu, u meču protiv Wednesday-a.

Taylor je takodje preko medija oštro kritikovao vlasnika kluba Mike Ashley-a, na njegovo katastrofalno vodjenje kluba.

Pregovori Barry Moat-a sa Ashley-am oko preuzimanja kluba, možda su malo stopirali Taylor-ovu odluku da napusti St James' Park, nadajući se da će Moat za manager-a postaviti Shearer-a, medjutim, pregovori su se toliko odužili, da je verovatno i sam Taylor digao ruke od svega.

Sve ovo je demantovao lokalni list Chronicle Evening, koji je objavio vest, da ponuda za Taylor-a od Everton-a nije ni stigla i da Taylor ostaje u Newcastle United-u.

Ashley je danas(petak) dao ultimatum Moat-u do 18h(CET), da odluči, kupuje li klub ili ne. Neverovatno, kao da je Llambias u poziciji da postavlja nekome ultimatume. Logično je da se njima(Ashley, Llambias) postavi taj ultimatum, danas ili dovidjenja, zar ne?

Medjutim, kako je Sky Sport javio, očekuje se, da će klub u ponedeljak izdati zvanično saopštenje o budućnosti kluba. Neki očekuju prodaju, ali neki očekuju ponovno povlačenje kluba sa tržišta, i nastavak vodjenja kluba pod istim režimom(Ashley/Llambias).

photo: mirror.co.uk