NEWCASTLE  UNITED  -  FULHAM  0 : 1

Sve je lepo počelo na St. James' Park-u. Crno-bele zastave su se vijorile, sunce je sijalo, lica puna optimizma posle pobede nad Boro-m, Shearer je otpozdravljao publici ...

Alan Shearer izvodi sledećih XI na teren: Harper, Beye, Steven Taylor, Bassong, Duff, Guthrie, Butt, Nolan, Gutierrez, Martins, Viduka .

Prvu dobru priliku na meču, Newcastle je imao posle četvrt sata igre, kada su Martins i Nolan kombinovali. Nolan je odlično proigrao Martins-a u šesnaestercu gostiju, Oba je pokušao da savlada Schwarzer-a desnom nogom, sa šest metara, sa desne strane, ali je lopta pogodila stativu i odbila se u polje.

U 25. minutu Guthrie šalje jednu visoku loptu na Viduka-u, ovaj okružen dvojicom skače, šalje loptu glavom ka golu Fulham-a sa četrnaest metara, ali lopta odlazi pored leve stative gola gostiju.

Prvu priliku za goste imao je Nevland, koji je šutirao sa dvadesetak metara, ali je lopta otišla samo par santimetara pored leve stative Harper-ovog gola. Sve se to dogodilo u 39. minutu

Neveland je nagovestio šta čeka Newcastle United u nastavku. Samo dva minuta kasnije sjajna kontra igrača Fulham-a. Lopta je poslata ka Nevland-u ka desnom krilu. Offside-a nije bilo, ostao je gore Steven Taylor, Nevland se stuštio ka golu Newcastle-a, ušao u šesnaesterac, gde je sjajno proigrao Diomansy Kamara-u, koji se nalazio na petercu. Kamara je ispred sebe imao samo Steven Taylor-a i naravno da mu je bilo lako da pogodi, gotovo praznu mrežu, šaljući loptu pod prečku, za 0:1, minut 41. Muk na St. James' Park-u.


Poluvreme: 0:1


U nastavku, Newcastle ima prvu priliku preko Martins-a već u 47. minutu. Beye je nisko centrirao, Martins desnom nogom hvata polu-volley, ali lopta odlazi par metara pored gola Fulham-a.

U 50. minutu Guthrie je izveo slobodan udarac sa leve strane terena. Lopta je pala na peterac, Schwarzer je proleteo u praznu, lopta je nekako išla ka golu, ali Dickson Etuhu sa gol linije loptu izbacuje u korner. Upravo posle tog kornera, desio se najsporniji momenat meča. Naime, Guthrie je izveo korner sa leve strane, pravo na peterac, na Mark Viduka-u. Australijanac ne greši, šalje loptu u mrežu, medjutim na opšte zaprepašćenje svih na stadionu, sudija Howard Webb poništava gol, zbog navodnog prekršaja Nolan-a nad Schwarzer-om. TV snimak pokazuje da je takvih situacija u Premier League na hiljade i da je Web grubo pogrešio! Ovaj poništeni gol nas može koštati i statusa premijerligaša !!!

U 60. minutu, ponovo kontra Fulham-a. Lopta stiže do Kamara-e, Bassong ga vuče, potom i sapliće kao poslednji igrač odbrane Newcastle-a. Howard Webb mu pokazuje direktan crveni karton, Bassong gleda i ne veruje.

U 62. minutu Shearer je morao da reaguje i umesto Guthrie-a u igru ubacuje Ryan Taylor-a.

Deset minuta kasnije, ponovo Fulham preti preko Nevland-a. Bio je to snažan udarac sa dvadesetak metara, ali Harper tu loptu izbacuje u korner.

U 76. minutu umesto Jonas Gutierrez-a, u igru ulazi Peter Lovenkrands.

Dva minuta kasnije Martins ima sjajnu priliku. Oba se nalazio na pet metara od gola gostiju, napravio "lažnjak", ali je šutirao samo u Schwarzer-a, iako je možda mogao da proigrao Viduka-u u sredini.

U 80. minutu umesto Mark Viduka-e, u igru ulazi Andy Carroll.

U 91. minutu Andy Carroll je nadvisio svog čuvara, poslao sjajnu loptu ka petercu, gde na nju uklizava Nicky Butt. Butt uspeva levom nogom da uputi udarac ka Schwarzer-u, ali je Schwarzer danas ne savladiv. Sjajnom paradom ponovo odbranjuje svoj gol.

Tmurni oblaci i jaka kiša su obeležili kraj meča. Kao da su svima pokazali u kakvom se stanju nalazi klub Newcastle United.


Konačan rezultat: 0:1


Sastav: Harper, Beye, Steven Taylor, Bassong, Duff, Guthrie (Ryan Taylor 62), Butt, Nolan, Gutierrez (Lovenkrands 76), Martins, Viduka (Carroll 80).

Man of the Match: Diomansy Kamara

Sudija: Howard Webb (šta reći za njega?)

Gledalaca: 52,114 ( na tribinama Mike Ashley, Sir Bobby Robson, Michael Owen + 1000 navijača Fulham-a)

P.S.
Ponovo smo skliznuli u zonu ispadanja. Hull je remizirao svoj meč, baš kao i Boro. U ponedeljak igraju Portsmouth i sunderland. Nadamo se pobedi domaćina. Sledeće nedelje gostujemo Aston Villa-i. Ima zaista puno kombinacija, ali sada više nije sve u našim rukama(nogama).Sa bodom zaostatka smo za Hull-om a dva iza sunderland-a. Hull igra kući sa Man United-om(koji je mislima u finalu Champions League). Sir Alex Ferguson je najavio rezervni sastav Man United-a. sunderland ako izgubi meč u ponedeljak, poslednje kolo igra kući sa Chelsea(koji je mislima u finalu FA Cup-a). Nama igra možda i remi protiv Villa-e, ako Hull izgubi kući. Pobeda bi nam zaista puno značila, ali kakve su šanse da dobijemo Villa-u, na Villa Park-u?. Mislim da bi nam lakše bilo da se popnemo na Mount Everest.
Nade ima, nada postoji i dokle god se ne spusti zavesa na ovu sezonu, ja ću je imati. Mi smo Newcastle United !!!

KEEP THE TRUE FAITH !!!

  

 

photo: telegraph.co.uk