Newcastle United je suspendovo svog igrača sredine terena Joey Barton-a.

Barton je na utakmici sa Liverpool-om dobio crveni karton zbog preoštrog starta nad Alonso-m, a potom ga je manager Newcastle-a i legenda kluba Alan Shearer javno kritikovao zbog njegove glupisti, a mediju u Engleskoj su takođe objavili da su se njih dvojica žestoko posvađali posle utakmice na Anfield-u (The Sun).

Navodno je Shearer još u svlačionici, posle meča, rekao Barton-u da je napravio grešku što ga je uopšte i uvrstio u tim, sa rečima da je njegov start bio start kukavice !!! Na tomu je Barton odgovorio da je on loš manager sa još lošijom taktikom i da misli da je on lično najbolji igrač u ekipi ?!? Neki izvori tvrde da su se njih dvojica čak hvatali i za vrat. Navodno se umešao i Iain Dowie, sa pitanjem Barton-u, zašto nije rekao da je Shearer-ova taktika loša cele prošle nedelje, kada je Shearer sa njim uvežbavao istu tu taktiku na treninzima? Naravno da Barton na to pitanje nije imao odgovor.

Shearer nije stao u odbranu svog igrača i kaznio je Barton-a sa dve nedeljne plate(120.000 funti) uz reči:

„Zaslužio je crveni karton, izneverio je i sebe i klub. Mislio sam da može nešto drugačije da uradi, ali nisam ni pomislio da će nastaviti i dobiti crveni karton, a izričito sam mu rekao da to ne radi“.

26-godišnji Barton će i bez suspenzije kluba, propustiti ostatak sezone, jer je zbog direktnog crvenog kartona dobio kaznu od tri utakmice neigranja.

U kratkom saopštenju Newcastle-a, ekipa nije dala nikakvo objašnjenje za suspenziju, uz dodatak da niko dalje neće komentarisati situaciju.

Meč na Anfield-u bio je prvi za Barton-a posle tri meseca pauze zbog povrede stopala.

Jedno je sigurno, ako Shearer ostane kao manager, Barton odlazi.

Kako piše The Sun, nekoliko seniorskih igrača je veoma nezadovoljno sa Shearer-ovim pravilima (dvanaest pravila oko kašnjenja na treninge, kašnjenja na klupski ruč...) oko klupske discipline, koje je Alan postavio, čim je došao na mesto manager-a. Medjutim, Shearer je nekolicini igrača koji su ranije kršili klupsku disciplinu rekao: "You are not going to take the p*** out of this football club and you are not going to take the p*** out of this city".

Neverovatno, oni su nezadovoljni, a mi smo zadovoljni njihovim igrama? Ništa živo ne igraju cele sezone.

Nadam se da će sve primadone i šetači napustiti naš klub po završetku sezone. 

                               GET OUT OF MY CLUB !!!