NEWCASTLE  UNITED  -  TOTTENHAM  HOTSPUR  1 : 2

Ako niste znali koje su boje sedišta na St. James' Park-u , sinoć ste mogli da ih vidite.Na više nego polupraznom stadionu sive stolice su ocrtavale i boju oblaka koji su se nadvili nad našim voljenim klubom.Od vlasnika , chairman-a i fudbalskog direktora koji nisu ni prisustvovali meču , pa sve do fudbalera na terenu kojima su bili suvi dresovi , jer činimi se da se nisu ni oznojili , sledi pakovanje kofera i napuštanje ne samo Newcastle United-a , već i grada Newcastle-a.

Tužno da tužnije , činimi se ne može ni biti.

Hughton na St. James' Park izvodi sledećih jedanaest: Given, Geremi, Taylor, Coloccini, Bassong, Cacapa , Butt, N'Zogbia, Owen, Duff , Martins .

Prvo poluvreme prazno.Samo su Lennon i Pavlyuchenko nešto pokušavali za goste ali su njihovi udarci završaili iznad Given-ovog gola.

U igri bez igre , jedino su Michael Owen i Obafemi Martins delovali da imaju želju za igrom i želju da nešto promene na terenu.Neću pričati niti o jednom pasu Geremi-a i Butt-a koji sa +30. godina ne znaju da odigraju do sebe na razdaljnini od deset metara , dok ovaj zadnji nije shvatio da nikada nije ni imao onu dugačku loptu od 35. metara.


Poluvreme: 0:0


Drugi deo igre ista priča.Newcastle je jedinu pravu priliku imao posle šanse koju je imao Duff , ali je njegov udarac gotovo sa gol crte "očistio" Woodgate.

Zatim i Owen ima jednu polupriliku i to je sve od Newcastle United-a.

Posle grube greške Nicky Butt-a koji je bukvalno dodao loptu u noge protivniku sa leve strane Lennon je sjajno centrirao u šesnaesterac Newcastle-a , gde se našao Pavlyuchenko koji je glavom loptu smestio iza ledja Given-u za 0:1 , minut 62.

Samo par minuta kasnije sve je gotovo.Collocini je na svojoj polovini dodao loptu do Taylor-a koji je nešto petljao sa njom , medjutim , spreman na sve je bio i  O'Hara koji mu je bukvalno oteo loptu iz nogu i u situaciji jedan na jedan sa Given-om lako matirao našeg čuvara mreže za 0:2 , minut 66.

Šta reći za Taylor-a?Hoće veću platu a hoće i da ide.Idi molim te više , idi.

Cacapa u 72. minutu izlazi iz igre dok u igru ulazi zbunjeni Edgar.U istom minutu iz igre je izašao i Duff , dok je u igru ušao Xisco.

Michael Owen postiže gol u 90. minutu sa nekih desetak metara , pogadjajući loptom desne rašlje gola Spurs-a za 1:2 , medjutim bilo kakvu nadu za produžetak u poslednjim trenucima igre upropastio je N'Zogbia izvodeći korner na prvu stativu , baš kao i prethodnih deset.


Konačan rezultat: 1:2


Sastav: Given, Geremi, Taylor, Coloccini, Bassong, Cacapa (Edgar 72), Butt, N'Zogbia, Owen, Duff (Xisco 72), Martins.

Man of the Match: O'Hara

Sudija: Chris Foy

Gledalaca: 20,577

P.S.
O Michael Owen-u više neću reći ni reč.Ne želim da ga iko više spominje u negativnom kontekstu.Gde su sada svi oni koji su napadali i Milner-a kada je napustio NUFC?Mislim da se mladi James sada slatko smeje svemu.Ovo je tipičan primer kako se uništava jedan fudbalski klub za 19. dana!!!Ima indicija da će nas na šest nedelja preuzeti Terry Venables , dok ovi skotovi ne prodaju klub.Old Terry ima će imati zaista veliki izazov , možda i najveći u karijeri da stabilizuje nešto što se teško može stabilizovati.U suprotnom , hvala lepo i dovidjenja...