Iako Newcastle United u svoje redove još uvek nije doveo niti jedno pojačanje , lista igrača koji su povezani sa Newcastle-om ovih dana je sve duža.Krenimo redom.


DEAN ASHTON

Zaista nije iznenadjenje što je Keegan zainteresovan za napadača West Ham United-a.Podsećamo da je Newcastle za njegove usluge bio zainteresovan i maja 2001. i oktobra 2002. i juna , jula i oktobra 2006. i februara 2007. i januara 2008. godine.Lično mislim da bi Dean Ashton bio sjajna zamena za povredjenog Mark Viduka-u i da bi u Keegan-ovoj formaciji 4-3-3 prosto eksplodirao.Dean Ashton ima svega 24. godine.


MIGUEL VELOSO

Pa , čini se da nije prošlo ni pet minuta od kada je Newcastle United pokazao interesovanje za vezistu Sporting Lisbon-a a javio se AC Milan.Za njegove usluge Sporting traži 20. miliona funti.Miguel Veloso bi bio odlična zamena za Emre-a ili Barton-a(koji će sezonu provesti u zatvoru) , ali pored AC Milan-a , Newcastle nema tu šta da traži.Veloso ima samo 22. godine.


OSCAR CARDOZO

Portugalsi sportski list O Jogo , objavio je vest da su za Cardozo-a zainteresovana tri kluba , medju njima je i Newcastle United.Podsećamo da je i u januaru Newcastle bio zainteresovan za dovodjenje Paragvajskog reprezentativca koji igra za Benfica-u.Portugalski tim je navodno već odbio Newcastle koji je ponudio 20. miliona funti ali Tottenham i Manchester City koji su ponudili po 12. miliona funti.Cardozo je izjavio da je veoma srećan u Benfica-i ali 20. miliona funti je 20. miliona funti.Cardozo ima 25. godina.


PABLO AIMAR

Posle ispadanja Španske Zaragoza-e iz La Liga-e , čini se da je Pablo Aimar spreman da napusti taj Španski klub.Već se javio Keegan koji je spreman da Zaragoza-i plati 6,5. miliona funti za Aimar-a.U januarskom prelaznom roku manager Liverpool-a Rafael Benitez je bio zainteresovan za Aimar-a ali je Zaragoza tada za njega tražila 20. miliona funti.Kako cena brzo pada , zar ne?Aimar ima 29. godina i mislim da bi mogao da dodje u Newcastle United samo da bi popunio rupe u veznom redu.

 

NURI SAHIN

Newcastle United navodno već duže vreme prati Nuri Sahin-a koji ima samo 19. godina , igra za Borussia Dortmund ali je ovu sezonu proveo u Feyenoord-u na pozajmici.Sahin je Tusrki internacionalac i igra na poziciji i ofanzivnog i defanzivnog veznog igrača.Navodno je Keegan impresioniran njegovim napadačkim stilom igre?!?


MIKEL ARTETA

Keegan će pokušati da u letnjem prelaznom roku iz Everton-a dovede Mikel Artetu.Medjutim , tu postoji samo jedan problem.Ja lično ne vidim razlog zbog kojeg bi Arteta napustio Everton.Navodno se Arteta posvadjao sa manager-om Everton-a David Moyes-om i želi da napusti klub.Medjutim , to su verovatno samo novinarske "patke".

 

JOHN ARNE RIISE

Emre je otišao iz Newcastle-a i mi smo čini se konačno našli tih 3. miliona funti za transfer Riise-a iz Liverpool-a u Newcastle United.Keegan želi da na poziciji ofanzivnog beka angažuje iskusnog igrača koji ima iskustva u Premier League i izbor je pao na Riise-a.Medjutim i AS Roma se javila koja je ponudila 5. miliona funti.Dovedite Riise-a što pre !!!


ARDA TURAN

Nekoliko Tusrkih site-ova je objavilo vest da je Newcastle sklopio dogovor sa Galatasarai-om oko dovodjenja veznjaka Arda Turan-a.Navodno je Turan već potpisao za Newcastle do 2012. godine.Videćemo šta će se dešavati narednih dana sa Turan-om.