[ Generalna ] 09 Jun, 2008 23:55

Češki reprezentativac David Rozehnal , koji se nalazi na EURO 2008 , potpisao je za SS Lazio za 3,6 miliona evra.Rozehnal je stigao u Newcastle prošlog leta iz PSG-a , navodno kao veliko pojačanje ali u crno-belom dresu nije pokazao ništa.Za vreme Allardyce-ovog vodjenja ekipe je još tu i tamo i igrao ali od kada je dobio dete , potpuno je popustio u igri.Veoma je konforan sa loptom ali duel i skok igra su mu slaba strana a kao takav i sa takvim nedostacima jednostavno nije imao kvalitet za Premier League.Kevin Keegan je to očito i video i odmah ga je i poslao na pozajmicu u Lazio.Rozehnal je dakle ipak uspeo da ubedi čelnike Rimske ekipe da potpišu dugoročan ugovor sa njim.

Rozy , puno sreće u daljoj karijeri.

 

        ROZEHNAL  ON  HIS  WAY  TO  LAZIO 

 

[ Generalna ] 09 Jun, 2008 22:56

Shola Ameobi se predomislio oko mogućeg prelaska u Ipswich Town , odbivši novu današnju(petak 13.) ponudu tog kluba.Naime , posle Dyer-a , Bramble-a i Ambrose-a koji su iz Ipswich-a prešli u Newcastle , Ameobi ipak ne želi da predje iz Newcastle-a u Ipswich Town iako je ponuda bila i više nego pristojna , 3.5 miliona funti.

Za 26-ogodišnjeg napadača Newcastle-a je bio zainteresovan Stoke City(bio je na pozajmici tri meseca u Stoke-u).Novi premijerligaš je Newcastle-u nudio 4. miliona funti za njega , medjutim , transfer je propao jer Ameobi nije prihvatio njihove uslove za dugoročni ugovor.Navodno su za Ameobi-a zainteresovani Norwich , Middlesbrough , Toronto FC ali je Ameobi odbacio bilo kakvu mogućnost da predje u ove klubove kao i u Ipswich Town.

Ameobi je debitovao za Newcastle u sezoni 2000/2001 pod trenerskom palicom Sir Bobby Robson-a.Za Newcastle je postigao 46. golova na 230. utakmica(135. nastupa kao starter i 95. nastupa kao rezerva) i ta cifra naravno nije dovoljna za napadača kojeg bi želeo Newcastle United u svojim redovima.

Iako Shola Ameobi-a još uvek nije otišao iz Newcastle-a , nadamo se da će on to vrlo brzo i učiniti kako bi u Newcastle-u ostao upražnjen dres sa brojem 23.Možda će Kevin Keegan brzo reagovati i dovesti u Newcastle sjajnog igrača Hamburg-a i reprezentativca Holandije Rafael van der Vaart-a , koji nosi broj 23 i u Holandiji i u HSV-u.Upravo je danas objavljeno da je Newcastle u trci za njegov potpis ali u trci su i Chelsea i Juventus ali i Valencia.Njegov dolazak medju svrake bio bi sjajan potez uprave Newcastle-a , jer upravo nam je potreban igrač takvog kalibra u veznom redu.

 

    AMEOBI  ON  HIS  WAY  TO  ... WHO  KNOWS  ?