Mnogo imena je ovih dana povezivano sa Newcastle-om oko mogućih dolazaka ali mnogi će i otići iz našeg kluba želeli oni to ili ne.Klub su već napustili Carr , Ramage , Troisi i Diatta.Emre je već gotovo sve dogovorio sa Fenerbahce-om , dok se Ameobi i Rozehnal verovatno neće ni vraćati u Newcastle United sa svojih pozajmica.Nabrojaćemo samo neke igrače koji bi mogli da napuste redove Newcastle United-a.


DAMIEN DUFF

Omaleni Irac gotovo ništa nije pokazao u Newcastle United-u od kako je prešao iz Chelsea leta 2006. godine.Još kao igrač Chelsea imao je medicinski karton pun povreda ali ga je Newcastle i pored toga kupio.Povrede su sastavni deo njegove karijere i nisu ga zaobišle ni u Newcastle-u.Medjutim , pored njegovih loših igara u dresu Newcastle-a , najveći problem je i njegova veoma visoka plata koja iznosi 60.000 funti nedeljno.Za njega je zainteresovan Sunderland i njihov manager Roy Keane(Irska veza) , koji da može u Sunderland bi doveo i magarca samo da je magarac Irac.


ALAN SMITH

Smith je prvi igrač kojeg sledeće sezone ne bih voleo da vidim u crno-belom dresu Newcastle-a.Stigao je prošlog leta kao "veliko" pojačanje iz Manchester United-a ali iako je igrao gotovo na svakoj utakmici nije postigao niti jedan gol.Nije Sir Alex Ferguson lud.Video je on da je Smith totalno izgubljen i u vremenu i u prostoru i dobro ga je utopio tupanima iz Newcastle-a za 6. miliona funti.Nedeljna plata mu je 60. 000 funti.Spominju se Everton(?!?) ali i Rangers.Ma , samo da ode , bilo gde.


SHOLA AMEOBI

Iako još uvek nije napustio Newcastle United , očito je da je on već odigrao poslednji meč za svrake.Stoke City bi trebalo da za njega ponude 4. miliona funti što bi bila premija , ali pominje se i Celtic i Toronto.Nadam se da ćemo sledeće sezone u dresu sa brojem 23 videti nekog drugog igrača a da to neće biti Ameobi.


DAVID ROZEHNAL

Češki reprezentativac , koji se nalazi na EURO 2008 , stigao je prošlog leta iz PSG-a , takodje kao veliko pojačanje.Za vreme Allardyce-ovog vodjenja ekipe je još tu i tamo i igrao ali od kada je dobio dete , potpuno je popustio u igri.Veoma je konforan sa loptom ali duel i skok igra su mu slaba strana a kao takav i sa takvim nedostacima jednostavno nema kvalitet za Premier League.Keegan je to očito i video i odmah ga je i poslao na pozajmicu u Lazio.I u Lazio-u se nije naigrao ali je Genoa zainteresovana za njega.


CLAUDIO CACAPA

Stigao iz Lyon-a , bio sasvim solidan na par utakmica , postigao je i jedan gol ali je on ipak ima 32. godine.Čini se da će i on napustiti Newcastle.Samim tim dres sa brojem 6 će biti slobodan.


CHARLES N'ZOGBIA

Mladi reprezentativac Francuske očito da ima bubice u glavi i dok ih ne izbaci nikada neće biti veliki igrač.Mnogi su ga tražili , dečko je želeo da ode put Londona(gde su mu majka i sestra) , navodno je za njega bio zainteresovan Tottenham ali je ponuda stigla samo od Wigan-a u vidu 3.5 miliona funti.To kao da ga je spustilo na zemlju pa je izjavio kako je srećan u Newcastle-u.Ako prodamo Duff-a , voleo bih da Charles N'Zogbia ostane.


JAMES MILNER

Ovih dana za njega je zainteresovan Liverpool , koji nudi tri igrača za njegove usluge.Doduše ti igrači su iz rezervne ekipe Liverpool-a ali lično misli da bi James Milner morao da ostane u Newcastle-u.Prodali smo Emre-a , Burton će biti u zatvoru cele sezone ako ode i Duff i Milner u velikom smo manjku sa veznim igračima.


SHAY GIVEN

Sa odličnim Harper-ovim partijama u drugoj polovini sezone , sve su se češće čule glasine da Given napušta Newcastle.Upravo je danas News of the World objavio vest da Wenger želi Given-a u Arsenal-u.Videćemo šta će se desiti sa slučajem Given , jer dug je prelazni rok.Voleo bih da Given ostane u klubu.


JOEY BARTON

Već je u zatvoru i pola sezone će provesti iza rešetaka.Nadam se da će Newcastle sa njim raskinuti ugovor.Pružena mu je nova šansa u karijeri , on je jednostavno nije iskoristio.Žali Bože para(5 miliona funti) koje su date za njega.Još jedan iz plejade "uspešnih" Allardyce-ovih pojačanja.


JOSE ENRIQUE

Valencia pošto poto želi Enrique-a za 7. miliona funti.Keegan ako je pametan , zadržaće ga u Newcastle-u , jer jednostavno nemamo klasičnog levog beka.Drugi deo sezone je odigrao sasvim pristojno , mlad je i može još mnogo da nam pruži.


Ako ovom spisku dodamo i STEVEN TAYLOR-a i MICHAEL OWEN-a sa kojim ugovori nisu produženi a spominju se i drugi klubovi koji ih žele u svojim redovima i ovako tanka ekipa Newcastle-a sa malim brojem igrača u prvoj ekipi , vrlo lako bi naredne sezone mogla da ispadne u Championship.Znamo da je MARK VIDUKA povredjen na duže staze(6. meseci) , takodje i OBAFEMI MARTINS je povredjen i verovatno neće igrati u prvom kolu Premier League.Ako MIKE ASHLEY ne grune keš i ne dovedemo par dobrih pojačanja , pre svega u odbrani i veznom redu , crno nam se piše.