DERBY  COUNTY  -  NEWCASTLE  UNITED  1 : 0

Ponovo ekipa Newcastle-a pruža šansu timovima koji imaju samo jedan bod da se vade i da od nas kreću sa pobedama.Ovoga puta to se dogodilo protiv Derby County-a.

Allardyce je ponovo pokazao da nema sentimentalnosti prema zvezdama i ponovo je propisno izmešao tim,ostavivši na klupi i Given-a i Martins-a.

Sastav:Harper,Taylor,Cacapa,Rozehnal,N'Zogbia,Smith,Geremi,Butt,Milner,Owen,Ameobi.

Meč je počeo veoma usporeno iako se od Newcastle-a očekivalo da prvi napadne.Prvi udarac ka golu uputio je N'Zogbia ali je lopta otišla preko prečke. 

U 18-oj minuti Owen je izbio sam ispred golmana Bywater-a ali je suviše otišao u levo.Medjutim,Owen se sjajno snašao i povratnom loptom uposlio Rozehnal-a koji je levom nogom šutirao sa desetak metara pored leve stative.

Golu Derby-a je prethodio čist penal za Newcastle- koji nije sviran iako je Rozehnal oboren grčko-rimskim stilom u šesnaestercu domaćina.

Golman Derby-a je odlično ispucao loptu na polovinu Newcastle-a gde su se nalazila dva igrača Derby-a.Lopta je čudno odskočila a debitant Miller je kao iz topa loptu uputio ka Harper-u i ona je završila u leve rašlje Harper-ovog gola za 1:0,minut 39. 

Činilo se da su Cacapa i Rozehnal a pogotovo Harper mogli i bolje da reaguju.

Poslednju priliku u prvom delu imao je Ameobi ali je on sa šesnaest metara šutirao veoma slabo pored gola. 

Poluvreme: 1:0

U drugom delu ista priča.Letargična igra Newcastle-a i ne zainteresovanost pojedinih igrača(pre svih Smith-a i Ameobi-a),koštala nas je i bodova.

Allardyce je pokušao izmenama da učini nešto više u drugom delu i da probudi ekipu ali u tome nije uspeo.

U 55.minutu umesto Owen-a ušao je Martins,dok je u 60.minutu umesto Geremi-a ušao debitant Faye.

Kapitensku traku je posle izlaska iz igre Geremi-a prigrabio Smith?!? 

U 75.minutu u igru je umesto Taylor-a ušao drugi debitant Beye.

Derby je mogao da dodje i do ubedljivije pobede da je njihov napadač Howard bio malo prisebniji.

Konačan rezultat:1:0

Man of the Match:Miller

Sastav:Harper,Taylor(Beye 75),Cacapa,Rozehnal,N'Zogbia,Smith,Geremi(Faye 60),Butt,Milner,Owen(Martins 55),Ameobi.

Gledalaca:33.016

Sudija:Peter Walton.Veoma slabo sudjenje.Dozvoljavao je rvanje u šesnaestercu a sudio veoma čudne faulove za domaćina.Da ne pričamo o pomoćniku koji je mahao offside kada je Owen bio na svojoj polovini!!!

Sve u svemu jedno veoma loše veče za Newcastle.Bojim se da je ovo deja vu sa prethodnim sezonama.Poraz nas je zakucao na deseto mesto na tabeli iako smo imali priliku da se pobedom vinemo na visoko treće mesto.Iako imamo utakmicu zaostatka(Arsenal),ovaj poraz se mora što pre zaboraviti i to pobedom u sledećem kolu protiv West Ham-a.