Još se ni mastilo nije osušilo na čuvenom saopštenju za javnost Mike Ashleya posle završetka sezone i njegovih reči da se nada da će Rafael Benitez ostati u Newcastle Unitedu, počele su spekulacije da je Rafael Benitez na meti West Ham Uniteda.

Prvo su tiho preko društvenih mreža pojedini navijači West Ham Uniteda pominjali mogućnost da bi Benitez mogao da sedne na klupu tog kluba, da bi sinoć Sky Sports javio, da je Benitez prva meta tog Londonskog kluba, koji je samo nekoliko sati pre toga, otpustio trenera Davida Moyesa.

Danas se stvar pošteno zakuvala, jer su gazde West Ham Uniteda David Gold i David Sulliven izdali sopštenje za javnost u kojem su rekli, da su sigurni, da će za sedam dana angažovati trenera svetskog kalibra koji ima uspeha i u Engleskoj i u Evropi.

Mnogi su tvrdili da Rafael Benitez sigurno prelazi u West Ham, dok taj Londonski klub u svoje redove nije doveo bivšeg trenera Manchester Citya i Real Madrida Manuela Pellegrinia.

Da podsetimo, Benitez ima otkupnu klauzulu u visini od 6 miliona funti i to je u današnjem fudbalskom svetu, za trenera takvog kalibra ništa.

Ako Mike Ashley želi Beniteza i dalje na klupi Newcastle Uniteda, on će ovu stvar rešiti za pet minuta, tako što će Benitezu dati solidan budžet za pojačanja i produžiti ugovor sa njim na još nekoliko godina. Ako ga ne želi, Benitez će otići iz kluba, u to nemojte sumnjati a Ashley će brojati onih 6 miliona funti i za trenera angažovati nekog njegovog drugara iz kazina.

Samo, onda mene u tom filmu više nećete gledati...

 photo: metrouk