NEWCASTLE UNITED  -  LILLESTROM  2 : 1

U prijateljskom meču na mini pripremama u Španiji, Newcastle United je nekako uspeo da pobedi Norvešku ekipu Lillestrøm rezultatom 2:1.

Prvi gol na meču postigao je Gini Wijnaldum već u trećem minutu utakmice, kada je na pas Pereza, lako zaobišao golmana Lillestrøm-a Arnold Origia i mirno loptu plasirao u praznu mrežu za 1:0.

Međutim, Lillestrøm izjednačava na 1:1 već u osmom minutu utakmice, kada je Bassel Jradi sa petnaest metara matirao golmana Darlowa.

Do kraja poluvremena Lillestrøm je nekoliko puta ozbiljno pretio Svrakama, ali se na golu istakao Darlow, odbranivši udarce igračima Norveške ekipe.

U nastavku igre Lillestrøm je pretio, ali je na golu Newcastle-a u drugom poluvremenu stajao Woodman, koji je takođe dobro branio.

Međutim, odlučujući momenat meča dogodio se u 75. minutu utakmice, kada je Rolando Aarons na ubacivanje Sterrya sa desnog boka glavom zatresao protivničku mrežu, što je bilo dovoljno za konačnih 2:1.

Ayoze Perez je imao priliku za 3:1, ali je on svoju šansu promašio, šutiravši preko gola.


Konačan rezultat: 2 : 1


NUFC: Darlow (Woodman 46), Janmaat (Sterry 65), Taylor, Lascelles, Gibson (Barlaser 82), Saivet, Shelvey (Gouffran 65), Townsend (Aarons 65), Wijnaldum (Riviere 65), Perez, Doumbia.
Subs n/u: Williams, Coloccini, Sissoko

LSK: Origi, Skogseid (Falkeborn 89), Amundsen, Kippe (Rindarøy 86), Mikalsen, Kolstad (Brenden 65), Martin, Innocent, Jradi, Friday, Knudtzon (Vilhjalmsson 77). Subs n/u: Faye Lund, Olsen, Sinyan

Potpuno nepotreban odlazak u Španiju, gde je vreme veoma vetrovito ovih dana. Shelvey je izjavio da je vetar toliko jak, da na treningu ne mogu da povežu dva pasa (kao da ovako mogu).

Šest igrača nije bilo u konkurenciji za ovaj meč i to Elliot, Dummett, Anita, Colback, De Jong i Tiote.

Deset igrača nije otputovalo u španiju zbog povreda: Cisse, Haidara, Krul, Marveaux, Mbabu, Mbemba, Mitrovic, Obertan, Roberts, Toney.

photo: nufc.co.uk