Danas je manager Arsenal-a Arsene Wenger i zvanično izjavio da neće angažovati Yohan Cabaye-a u predstojećem januarskom prelaznom roku.

Dobro, uvek iza ugla prate situaciju sa njim PSG i Manchester United.

Lično mislim, da bi Cabaye pogrešio kada bi trenutno otišao iz Newcastle United-a, kada se 70% naše igre bazira na njemu. Manager ga voli, navijači ga vole a i mislim da on nije tip igrača koji bi sedeo na klupi. Mislim da je fighter i da uvek želi da je u startnih XI. Nije on Demba Ba, koji se pomirio sa tim da će kod Mourinho-a sedeiti na klupi i dobijati šansu u League Cup-u i u FA Cup-u. Sa druge strane, Demba Ba je takav da voli da gleda na kraju nedelje kako mu se bankovni račun puni, bez obzira da li igra za klub ili ne.

PSG? Prepuni para, hoće Francuza u timu kao playmarkera. Da, ali u Francuskoj je porez na ekstra bogate 75%. Da li Yohan želi da ide u PSG i da poklanja državi +25% od onog što zaradi? Da podsetim, u Engleskoj je porez 50% na zaradu.

Manchester United? Sumnjam da ga Moyes želi, pogotovo što je spičio pare na svog ljubimca Fellaini-a, koji mu tamo ni ne igra a i kad igra ne može da se sastavi.

Ko je još ostao? Manchester City, Liverpool i Tottenham.

Manchester City ima i viška igrač i sumnjam da žele Cabaye-a.

Mislim da Liverpool posle slučaja Carroll više nikada neće poslovati sa nama. 

Tottenham je sve pare što su dobili od Bale-a spičio na igrače koji, po meni, nisu ni blizu Cabaye-ovih kvaliteta. Vlasnik Tottenham-a, Daniel Levy je poručio manageru Sherwood-u, da ne računa na novac u januarskom prelaznom roku.

Dakle, Yohan Cabaye treba i mora da ostane u Newcastle United-u, makar do letnjeg prelaznog roka 2014. godine.

photo: telegraph