STOKE  CITY  -  NEWCASTLE  UNITED  4 : 0

Na Britannia Stadium, Stoke City je prosto demolirao i ponizio ekipu Newcastle United-a, porazivši ih rezultatom 4:0. Oko 3000 Toon Army gledalo je još jedan poraz svog tima.

Na teren Britannia Stadium, Alan Pardew je izveo sledećih XI: Harper, Coloccini, Williamson, Campbell, Jose Enrique, Simpson, Barton, Nolan, Tiote, Lovenkrands, Ameobi.

Sve je bilo koliko toliko OK do 23. minuta, kada je iz igre zbog povrede morao da izađe roviti Jose Enrique. Umesto njega je ušao mlađani Shane Ferguson. Pre toga Newcastle je imao jednu vrlo dobru priliku, kada je Nolan pokušao da sa pet metara savlada Begovic-a, ali njegov udarac odlazi visoko preko gola.

Međutim, samo pet minuta posle povrede Enrique-a, Newcastle prima gol. Bila je to lepa akcija, gde su po desnom boku kombinovali igrači Stoke-a, gde je lopta stigla do Pennant-a. Usledio je fenomenalan centaršut na peterac u visini prve stative, gde je Jon Walters bio brži od starca od stotinu leta Campbell-a. Walters je samo postavio glavu i lopta se našla iza leđa Harper-a za 1:0, minut 28.

Najbliži golu Newcastle United je bio u 44. minutu, kada je Shane Ferguson šutirao na gol gotovo iz mrtvog ugla, ali je i taj udarac Begovic maestralno odbranio.


Poluvreme: 1 : 0


Čim je počelo drugo poluvreme, Harper poklanja gol Stoke City-u. Williamson je vratio loptu Harper-u u peterac, međutim, ovaj je hteo da dribla Jones-a, koji mu je loptu i uzeo, poslavši je na levi bok do Etherington-a. Ovaj sjajno centrira na peterac, gde ponovo Campbell kumuje golu, pokušavši loptu da preglava. Ona pada na peterac, gde je brži od Harper-a Jermaine Pennant, koji loptu šalje u praznu mrežu, za 2:0, minut 46.

Samo tri minuta kasnije, Tiote je na dvadesetak metara od svog gola napravio nepotreban prekršaj. Usledila je prava bomba Danny Higginbotham-a i lopta se zakucava pod prečku. Harper se nije ni pomerio, dovoljno za 3:0, minut 49.

Tek tada je Newcastle počeo da igra, stvorivši par prilika, pre svega preko rezervista Ferguson-a i Ranger-a. Nadahnuti Ferguson je imao jedan sjajan prodor po levom boku, predriblavši tri četiri igrača u crveno belom, uleteo u šesnaesterac, ali njegov udarac nije bio toliko jak da bi savladao Begovic-a. Ranger je pokušao glavom, ali ništa.

Joey Barton je imao jedan vrlo dobar slobodan udarac, ali i njegov pokušaj zaustavlja sjajni Begovic.

Alan Pardew je pokušao da spasi šta se spasiti može, ubacivši u igru i Gutierrez-a, ali ni to mu nije pomoglo.

Cheik Tiote je dobio jeftin žuti karton u prvom poluvremenu, ali je bio srećan što mu sudija Lee Mason nije pokazao drugi žuti karton zbog prekršaja nad jednim igračem Stoke-a. Inače, Tiote-u je ovo deseti žuti karton, tako da će pauzirati naredne dve utakmice (Wolves i Villa).

Mason je mirne duše mogao da pokaže direktan crveni karton Ricardo Fuller-u, koji je pred kraj meča bez lopte, negde na sredini terena udario Joey Barton-a. Umesto toga, on se odlučio da porazgovara sa obojicom, uprkos tome što je Barton bio vidno iznerviran. Čudno je to, što ovaj incident nije video niti jedan od četvorice sudija.

Upravo je Ricardo Fuller stavio tačku na i u sudijskoj nadoknadi, kada je iznenada izašao jedan na jedan sa Harper-om. Fuller lako matira Harper-a, poslavši loptu hirurški precizno u njegov donji desni ugao, za konačnih 4:0, minut 90.


Konačan rezultat: 4 : 0


NUFC: Harper, Coloccini, Williamson, Campbell (Gutierrez 66), Jose Enrique (Ferguson 23), Simpson, Barton, Nolan, Tiote, Lovenkrands (Ranger 61), Ameobi.

Stoke: Begovic, Wilson, Shawcross, Huth, Higginbotham, Pennant (Whitehead 80), Delap, Whelan, Etherington (Pugh 60), Jones (Fuller 88), Walters.

Man of the Match: Danny Higginbotham

Sudija: Lee Mason (užasno loše suđenje, gde je u nekoliko prilika propustio da pusti prednost, svirajući prekršaj. Dozvolio je grublju igru i jače startove, a davao kartone za najmanju sitnicu)

Gledalaca: 27,505 (oko 3000 Toon Army)

P.S.
Tonemo sve dublje i dublje i vrlo lako nam se može ponoviti sezona 2008/09. Na samo četiri boda smo od zone ispadanja. Ukoliko se Pardew and Co. ne probude, eto nas ponovo u Championship-u. Sledeći meč je za dve subote protiv Wolves-a na St James' Park-u u ukletom terminu od 3pm (GMT). Nezaboravimo da je Wolves u formi.


photo: dailymail