BRIGHTON  -  NEWCASTLE UNITED  3 : 1

Hat-trickom mladog Evana Fergusona u 27', 65' i 70', Brighton je lako stigao do nedostižnih 3:0. Utešni gol za Newcastle United postigao je Callum Wilson u 92'.

Ako su igrači Newcastle Uniteda mislili da će ove sezone protivnici da im se sklanjaju posle osvojenog četvtog mesta prošle sezone, grdno su se prevarili.

Na početku utakmice Alexander Isak je imao dve poluprilike za gol koje je promašio i to je bilo sve od Newcastle Uniteda za devedeset minuta utakmice.

U 27. minutu utakmice Nick Pope je loše izbacio loptu i ona stiže do Mitome koji upućuje udarac ka Popeu. Ovaj mu brani udarac nogom ali lopta se odbija do Tonalija koji je nije dobro očistio i ona dolazi do Gilmoura koji je topovskim udarcem sa preko dvadeset metara upućuje ka Popeu kojem lopta ispada iz naručja, na koju natrčava Evan Ferguson koji je sa pet metara desnom nogom šalje u gostujuću mrežu za 1:0.

Samo minut kasnije Joelinton je mogao da izjednači rezultat ali njegov udarac levom nogom je prošao pored protivničkog gola. Udarac je bio veoma slab, kao u papučama.

U 65. minutu utakmice Evan Ferguson sa preko dvadeset metara desnom nogom pogađa donji levi ugao Popeovog gola za 2:0. Niko nije izašao da izblokira Fergusonov udarac a i Pope je kasnio sa intervencijom.

Dva minuta posle toga Anthony Gordon je mogao da smanji rezultat, ali i njegov udarac desnom nogom sa desetak metara završava pored gola domaćih.

U 70. minutu Evan Fergusoin levom nogom sa šesnaest metara šutira ka golu Newcastle Uniteda. Fabian Schar je digao nogu reda radi, lopta ka pogađa u tu nogu i završava u Popeovoj mreži za 3:0. Poniženje!

U 92. minutu utakmice Callum Wilson malom minijaturom sa šest metara preko desne spoljne trese mrežu Galebova za konačnih 3:1.


Konačan rezultat: 3 : 1


NUFC: Pope, Trippier, Schar, Burn, Targett (Lascelles 74), Tonali (S.Longstaff 58), Guimaraes, Joelinton (Anderson 58), Almiron (Wilson 58), Isak (Barnes 58), Gordon.
Subs: Dubravka, Hall, Livramento, J.Murphy.

BHFC: Verbruggen, Veltman, van Hecke, Dunk, Estupinan, Gross (Adingra 89), Gilmour (Dahoud 77), March (Lallana 81), Joao Pedro (Lamptey 77), Mitoma, Ferguson (Milner 81).
Subs n/u: Steele, Buonanotte, Igor, Webster.

Sudija: Stuart Attwell

Gledalaca: 31,620.

P.S.
Slabo, veoma slabo. Ovaj poraz me je podsetio na onaj poraz od Aston Ville prošle sezone, gde smo ovde na Amexu kao i tamo na Villa Parku delovali kao razbijena banda. Posle četiri kola imamo svega tri boda i nalazimo se na 14. mestu na tabeli Premier League. Srećom, sledi pauza zbog reprezentacija što će dati priliku Howeu da malo konsoliduje redove i da u nastavak prvenstva igrači uđu mnogo angažovanije nego do sada.

photo: sportinglife