NEWCASTLE UNITED  -  SOUTHAMPTON  2 : 2

I treći put u ovaj sezoni iz isto toliko utakmica u Premier League, sudije uz pomoć VAR-a dosuđuju jedanesterac protiv Newcastle Uniteda.

Prvo poluvreme ne baš preterano sadržajno gde su gosti iz Southamptona imali najbolju priliku preko Djenepoa koji je sa tri metra prebacio Woodmanov gol.

U nastavku igre Newcastle United stiže do 1:0 preko Calluma Wilsona koji glavom sa pet metara dovodi Svrake u vođtvo u 55. minutu utakmice. Asistenciju upisuje Murphy.

Međutim, na 1:1 izjednačio je Mohamed Elyounoussi petnaestak minuta pre kraja utakmice. Ritchie je kasnio da ga pokrije.

Možda i nezasluženo Svrake stižu do 2:1 preko Alana Saint-Maximina u 90. minutu utakmice. Saint-Maximin gol daje udarcem sa desetak metara desnom nogom.

Svi su mislili da će Svrake doći do prva tri boda u prvenstvu ali ne i Adam Armstrong koji se iznenada našao u prilici. Lascelles je startovao na njegovu nogu posle njegovog udarca ali glavni sudija Paul Tirney meča je gledao VAR i dosudio jedanesterac za goste. Siguran sa bele tačke bio je James Ward-Prowse postigavši konačan rezultat 2:2 u 96. minutu utakmice.

 
Konačan rezultat: 2 : 2  

 
NUFC: Woodman, Murphy, Ritchie, Schar, Lascelles, Fernandez, S.Longstaff, Willock (Fraser 84), Wilson (Joelinton 69), Almiron, Saint-Maximin.
Subs n/u: Clark, Lewis, Hendrick, Krafth, Manquillo, Gillespie, Gayle.

SFC: McCarthy, Livramento, Walker-Peters, Stephens, Salisu, Elyounoussi, Ward-Prowse, Romeu (Diallo 88), Djenepo (Redmond 58), Adams (Broja 71), Armstrong.
Subs n/u: Perraud, Tella, Walcott, Bednarek, Valery, Forster.

Gledalaca: 44,017

Sudija: Paul Tirney

P.S.
Posle tri meča imamo samo jedan bod. Prelazni rok smo loše odradili. Očekujemo grčevitu borbu za opstanak. Sledi pauza zbog reprezentacija i onda putujemo u Manchester gde igramo sa Unitedom, koji je vratio Ronalda u svoje redove.

 photo: dailymail