NEWCASTLE UNITED  -  BLACKBURN ROVERS  1 : 0

Debitant Ryan Fraser je golom u 35. minutu utakmice odveoNewcastle United u treću rundu League Cupa.

Blackburn Rovers je bio mnogo bolji rival na ovom meču, ali Svrake su ipak prošle dalje, gde će u narednoj rundi igrati u gostima sa Morecambeom.

Prvu priliku na meču imao je gostujući igrač Holtby koji je sa desetak metara levom nogom šutirao pored Gillespievog gola.

Prvu priliku za Newcastle United imao je Emil Krafth ali je njegov udarac glavom otišao pored gostujućeg gola.

Igrao se 35. minut utakmice kada je Joelinton na centru igrališta glavom spustio loptu za Almirona. Naš Paragvajac je loptom sa očima sa četrdeset metara od protivničkog gola pravovremeno pronašao Ryana Frasera koji je izbegao gostujuću ofsajd zamku i mirno sa osamnaest metara proturio protivničkom golmanu loptu kroz noge, za 1:0. Prvi gol Ryana Frasera u dresu Newcastle Uniteda.

Do kraja poluvremena i Miggy Almiron je šutirao sa desetak metara levom nogom ali preko gostujućeg gola.

U drugom poluvremenu Joelinton je imao dve prilike. Prvu kada je dugo vukao loptu i šutirao mlako sa osamnaest metara i drugu kada je postigao gol, ali je on poništen jer se Brazilac nalazio u ofsajd poziciji.

Sa druge strane golman Newcastle Uniteda i debitant Mark Gillespie se u jednoj akciji istakao dva puta, odbranivši udarce gostujućim igračima.

Takođe, udarac sa distance je oprobao i bivša Svraka Adam Armstrong li je njegov udrac lako ukrotio Gillespie.

U sudijskoj nadoknadi gosti su imali dobru priliku za izjednačenje ali je u ključnom momentu Murphy reagovao izbacivši loptu u korer, posle kojeg je Gillespie uhvatio loptu i sudija Gillett je označio kraj meča.


Konačan rezultat: 1 : 0

 
NUFC: Gillespie, Manquillo, Clark, Krafth, Yedlin, Barlaser, S.Longstaff, Ritchie (Atsu 80), Almiron, Fraser (Murphy 58), Joelinton (Saint-Maximin 73)
Subs n/u: Darlow, Hayden, Hendrick, Lascelles.

BRFC: Kaminski, Bell, Williams, Lenihan, Nyambe, Rothwell, Holtby (Buckley 72), Travis, Rankin-Costello (Armstrong 60), Dolan (Chapman 72), Brereton.
Subs n/u: Davenport, Wharton, Bennett, Fisher.

Sudija: Jarred Gillett

 photo: dailymail