[ Generalna ] 14 Decembar, 2018 20:41

Dame i gospodo, prijatelji i saborci. U subotu 15.12.2018. godine, naš blog puni dvanaest godina. Dakle, pre dvanaest godina, tačnije 15.12.2006. godine, pokrenuli smo blog o našem voljenom, jednom i jedinom Newcastle United Football Club. Adresa nufc.blog.rs nije bila slučajno odabrana. Ona je bila i sada je jasna asocijacija na naš klub - Newcastle United.

Za ovih dvanaest godina, koliko preko našeg bloga pratimo Newcastle United, klub je imao puno uspeha i padova. Ruku na srce, klub je imao mnogo više padova nego uspeha. Za proteklih dvanaest godina klub je nažalost promenio deset trenera. Vlasnik kluba Mike Ashley ih je menjao kao na pokretnoj traci. U nekoliko navrata igrali smo zaista dobar fudbal, imali lepe izlete i u Europa League, ali uglavnom smo igrali loš i očajan fudbal, uz dva ispadanja u niži rang takmičenja, odnosno u Championship.

Klub se trenutno, baš kao i prošle godine u ovo vreme nalazi pred prodajom i nadamo se, da će se to ove godine i dogoditi, jer ako se to ne dogodi, kako stvari stoje, naredne sezone ćemo igrati u Championshipu, jer nam u Premier League u poslednje vreme baš i ne cvetaju ruže. Rafaelu Benitezu na leto ističe ugovor i ako Mike Ashley ostane na čelu kluba, Benitez sigurno neće produžiti ugovor. Tada će nas vrlo brzo zadesiti sudbina sunderlanda.

Međutim, naš "posao" i naša dužnost je da pratimo naš Newcastle United, bez obzira ko se nalazio na čelu kluba, ko ga vodio sa klupe, koji igrači igraju za njega i kakvi su rezultati. Iako smo od Newcastle-a udaljeni 2000 milja, mi osećamo kako pulsira St James' Park, kako diše regija, kako teče reka Tyne.

Mi smo Newcastle United, mi smo njegova snaga.

Srećan nam dvanaesti rođendan, sa željom da proslavimo i sto dvanaesti.

S poštovanjem, Vladimir Savić, autor bloga.

[ Generalna ] 14 Decembar, 2018 20:16

Rafael Benitez je potpuno zasluženo proglašen za najboljeg menadžera u Premier League za mesec novembar, jer je vodio svoj tim Newcastle United do sve tri pobede u mesecu novembru.

 photo: dailymail