Dame i gospodo, prijatelji i saborci. U petak 15.12.2017. godine, naš blog puni jedanaest godina. Dakle, pre jedanaest godina, tačnije 15.12.2006. godine, pokrenuli smo blog o našem voljenom, jednom i jedinom Newcastle United Football Club. Adresa nufc.blog.rs nije bila slučajno odabrana. Ona je jasna asocijacija na naš klub.

Za ovih jedanaest godina, koliko preko našeg bloga pratimo Newcastle United, klub je imao puno uspeha i padova. Ruku na srce, klub je imao mnogo više padova nego uspeha. Za proteklih jedanaest godina klub je nažalost promenio deset trenera. Vlasnik kluba Mike Ashley ih je menjao kao na pokretnoj traci. U nekoliko navrata igrali smo zaista dobar fudbal, imali lepe izlete i u Europa League, ali uglavnom smo igrali loš i očajan fudbal, uz dva ispadanja u niži rang takmičenja, odnosno u Championship.

Klub se trenutno nalazi pred prodajom i nadamo se, da će se to vrlo brzo i dogoditi, jer ako se to ne dogodi, kako stvari stoje i naredne sezone ćemo igrati u Championshipu, jer nam u Premier League u poslednje vreme baš i ne cvetaju ruže.

Naš "posao" i naša dužnost je da pratimo naš Newcastle United, bez obzira ko se nalazio na čelu kluba, ko ga vodio sa klupe, koji igrači igraju za njega i kakvi su rezultati. Iako smo od Newcastle-a udaljeni 2000 milja, mi osećamo kako pulsira St James' Park, kako diše regija, kako teče reka Tyne.

Mi smo Newcastle United, mi smo njegova snaga.

Srećan nam jedanaesti rođendan, sa željom da proslavimo i sto jedanaesti.

S poštovanjem, Vladimir Savić, autor bloga.