PORTLAND TIMBERS  -  NEWCASTLE UNITED  4 : 3

Turneja po Severnoameričkom kontinentu završila se farsom po Newcastle United. Naime, Svrake su izgubile od rezervnog tima Portland Timbers-a rezultatom 4:3.

Poveo je Newcastle United u 7. minutu prvim golom u crno-belom dresu Georginio Wijnaldum-a sa desetak metara. Asistenciju upisuje fenomenalni Rolando Aarons, koji je poslao upotrebljivu loptu u šesnaesterac domaćih sa levog boka.

Od tog momenta sve je polazilo za nogom domaćim igračima. U vremenskom razmaku od 13. do 30. minuta Portland je postigao tri gola. Izjednačio je u 13. minutu igrač sa prezimenom Safiu, da bi na 2:1 povisio Manning u 23. minutu. Na 3:1 u 30. minutu povisio je Peay.

U nastavku igre na 4:1 povisio je Besler u 70. minutu igre.

Danas odlični Rolando Aarons u 75. minutu makazicima smanjuje na 4:2, da bi isti igrač samo minut kasnije prelepim udarcem sa dvadesetak metara uz pomoć prečke, postavio konačan rezultat 4:3.

Ova utakmica je danas pokazala sve mane Svraka. Odbrana kao da nije ni postojala.


Konačan rezultat: 4 : 3


NUFC: Darlow (Woodman 46), Bigirimana, Aarons, Ferguson, Satka, Abeid (Anita 65), Sissoko (Obertan 46), Gouffran (De Jong 75), Cisse (Armstrong 46), Wijnaldum (Janmaat 46), Perez.
Subs n/u: none

PTFC: Gleeson (Luthy 49), Peay, Clarke, Manning, Thoma, Besler, Fochive, Jeanderson, Nanchoff, Safiu (Gavin 64), Belmar (Winchester 64)
Subs n/u: Evans, Delbridge, Payne, Casiple, Biglieri

Sudija: Levi Rippy

Gledalaca: Oko 22.000

photo: nufc.co.uk