MANCHESTER UNITED  -  NEWCASTLE UNITED  3 : 1

Manchester United je sa dva gola Wayne Rooney-a otišao na poluvreme rezultatom 2:0. Rooney je golove postigao u 23. i 36. minutu.

Međutim, u prvih petanestak minuta svašta je moglo da se desi na Old Trafford-u. Prvo je Armstrong sa desnog boka proigrao Perez-a, koji je bio na penaltiku i koji je hvatao poluvolej, ali se u odstudnom momentu okliznuo i promašio celu loptu.

Zatim je Mata u svom šesnaestercu sapleo Gouffran-a i za sve je to bio jedanesterac osim za sudiju Mike Jones-a.

Van Persie je imao jednu polupriliku, da bi neduko zatim Janmaat oprobao svoj udarac sa dvadeset pet metara. De Gea je tu loptu krajnjim naporom izbacio u korner.

Usledio je period dobre igre Manchester United-a gde su sa dva gola Wayne Rooney-a praktično rešili meč.

Prvi gol Wayne Rooney je postigao u 23. minutu kada je Falcao proigrao Rooney-a koji je ostao sam u šesnaestercu gostiju. Rooney-u nije bilo teško da loptu pošalje u mrežu Newcastle United-a za 1:0.

U 36. minutu utakmice ponovo Wayne Rooney postiže gol sa desetak metara, što je bilo dovoljno za 2:0.

U nastavku igre Robin Van Persie je 53. minutu, na prelepu asistenciju Rooney-a, glavom povisio rezultat na 3:0.

Konačan rezultat 3:1, postavio Papiss Cisse sa bele tačke u 87. minutu utakmice, plasiravši loptu u gornje leve rašlje golmana Manchester United-a De Gea-e. Prethodno je u gostujućem šesnaestercu oboren Jack Colback.


Konačan rezultat: 3 : 1


NUFC: Alnwick, Janmaat, Coloccini, S.Taylor, Dummett (Cabella 63), Colback, Anita, Sissoko, Perez (Vuckic 82), Gouffran, Armstrong (Cisse 63).
Subs n/u: Woodman, Williamson, Satka, Riviere.

MUFC: De Gea, Jones, McNair, Evans, Valencia (Rafael 80), Carrick (Fletcher 62), Rooney, Mata, Young, van Persie, Falcao (Wilson 65).
Subs n/u: Lindegaard, Smalling, Blackett, A.Pereira.

Sudija: Mike Jones

Gledalaca: 75,318.

P.S.
Da je sudija Mike Jones pri rezultatu 0:0 pokazao na belu tačku za Newcastle United, ko zna šta bi bilo. Ovako...

photo: dailymail