[ Generalna ] 22 Jul, 2014 22:22

Sylvain Marveaux prešao je na jednogodišnju pozajmicu u Francusku ekipu Guingamp. Po isteku pozajmice, Guingamp može sa Marveaux-om potpisati i permanentni ugovor.

Marveaux je u Newcastle United prešao 2011. godine iz Rennes-a, odigravši za Svrake 57 mečeva, dok se u strelce upisao dva puta.

Teško da ćemo Marveaux-a ponovo videti u dresu Newcastle United-a.

photo: eaguingamp.com

[ Generalna ] 22 Jul, 2014 13:18

NEWCASTLE UNITED  -  SYDNEY FC  4 : 0

Newcastle United je na Novom Zelandu u prijateljskom meču pobedio Sydney FC rezultatom 4:0.

Prvi gol postigao je Siem de Jong, kada je Riviere oduzeo loptu nespretnom golmanu Sydney-a Necevski-em, brzo je dodao do de Jong-a, koji ju je mirno sa dvadeset pet metara poslao u praznu mrežu, za 1:0, minut 18.

Na 2:0 povisuje debitant Emmanuel Riviere, koji je na aistenciju Gouffran-a sa tri metra nogom postigao gol za 2:0, minut 27.

Minut kasnije, tačnije u 28. minutu utakmice, odata je pošta minutom aplauza tragično nastradalom navijaču Newcastle-a, Liam Sweeney-u. Liam je imao 28 godina.

Na 3:0 povisuje Mapou Yanga-Mbiwa, udarcem sa distance. Međutim, lopta je do gola zakačila igrača Sydney-a Ognenovskog i završila u mreži u 33. minutu. Takođe prvi gol Mbiwa-e u dresu svraka.

U nastavku igre, brojne izmene su usporile tempo igra, ali vredi napomenuti da je Ayoze Perez imao dva pokušaja. Jedan nogom, jedan glavom.

U 63. minutu, odata je pošta sa minutom aplauza i drugom nastradalom navijuču Newcastle-a u avio nesreći John Alder-u. John je imao 63 godine.

Konačan rezultat 4:0 postavio je Adam Armstrong, na asistenciju Campbell-a u u 82. minutu utakmice. Armstrong-ov prvi gol u dresu Newcastle-a.


Konačan rezultat: 4 : 0


NUFC: Team: Elliot, Yanga-Mbiwa, Coloccini (Campbell 81), S.Taylor (Satka 76), Haidara (Dummett 76), Gouffran (Armstrong 76), Anita, Colback (Abeid 68), Aarons (Ameobi 68), De Jong (Vuckic 46), Riviere (Perez 54). Subs n/u: Alnwick, Woodman.

Gledalaca: 10.000

P.S.
Pre utakmice odata je počast minutom ćutanja John Alder-u i Liam Sweeney-u. Pardew je sa kapitenom Coloccini-em odneo na tribine dva buketa i stavio ih na sedišta.

photo: nufc.co.uk