NEWCASTLE  UNITED  -  WIGAN  ATHLETIC  3 : 0

Posle katastrofalnog novembra, Newcastle United je decembar započeo sa pobedom. Na St James' Park-u savladan je Wigan Athletic rezultatom 3:0.

Ključni momenat meča dogodio se u 13. minutu prvog poluvremena kada je u svom šesnaestercu Maynor Figueroa kao poslednji igrač odbrane odgurnuo Papis Cisse-a, koji je pao i sudiji Mike Jones-u nije preostalo ništa drugo osim da pokaže na belu tačku a Figeuero-i crveni karton. Siguran izvođač sa bele tačke bio je Demba Ba koji je poslao loptu u desni donji ugao gola gomnana Wigan-a Al Habsi-a, što je bilo dovoljno za 1:0.

Osam minuta kasnije Davide Santon je sa dvadesetak metara uputio udarac ka golu gostiju, AL Habsi je loše reagovao i loptu odbio na peterac gde je najbolje reagovao Demba Ba koji odatle ne greši, šaljući loptu u mrežu gostiju za 2:0, minut 21. Deseti gol Dembe Ba u Premier League.

Do kraja poluvremena Tiote je pokušavao sa distance, dok je Marveaux imao jedan solo prodor posle kojeg je uputio udarac ka golu gostiju.

U nastavku igre Newcastle United je malo prikočio, dozvolivši Wigan-u da sa deset igrača u polju nešto i pokuša.

Međutim, sve je bilo gotovo kada je rezervista Gael Bigirimana sa ivice šesnaesterca iskosa sa desne strane levom nogom pogodio desne rašlje Al Habsi-a za konačnih 3:0, minut 71. Prvi gol mladog Gael Bigirimana-e u Premier League, ujedno i prvi igrač iz Burundija koji je postigao gol u Premier League.

Do kraja utakmice Cisse je imao jednu dobru priliku, doj je zbog povrede iz igre izašao i Santon i Ba, tako da je Newcastle poslednjih pet minuta igrao sa desetoricom igrača, jer je Pardew prethodno izvršio sve tri izmene.


Konačan rezultat: 3 : 0


NUFC: Krul, Simpson, Williamson, Coloccini, Santon (Ferguson 49), Tiote (Bigirimana 46), Anita, Marveaux, Gutierrez (Sa.Ameobi 75), Ba, Cisse.
Subs n/u: Harper, Sh.Ameobi, Ranger, Tavernier.

Wigan: Al Habsi, Stam, Boyce, Caldwell (Lopez 46), Figueroa, Gomez (McArthur 23), Jones, McCarthy, Beausejour, Di Santo (McManaman 83), Kone.
Subs n/u: Pollitt, Boselli, Fyvie, Golobart.

Sudija: Mike Jones

Gledalaca: 43,858 (najslabija poseta ove sezone u PL)

P.S.
Posle 15. kola nalazimo se na 14. mestu sa sakupljenih 17 bodova.

photo: dailymail