HARTLEPOOL  UNITED -  NEWCASTLE  UNITED  1 : 5

Newcastle United je na Victoria Park-u savladao domaćina Hartlepool United rezultatom 5:1. Golove za Newcastle United postigli su Shola Ameobi, Sylvain Marveaux (2), Haris Vučkić i Gabriel Obertan, dok je za domaću ekipu gol postigao Sweeney.

Poveo je Newcastle United vrlo brzo preko Shola Ameobi-a. Amalfitano je odlično sa desnog boka proigrao Ameobi-a, kojem nije bilo teško da sa sedam metara dovede svoju ekipu u vođstvo od 0:1, minut 3.

Na 0:2 povisio je Sylvain Marveaux udarcem sa tri metra, samo minut kasnije.

U 12. minutu u protivničkom šesnaestercu oboren je Shola Ameobi i sudija Webb je pokazao na belu tačku. Sylvain Marveaux je bio siguran izvođač ovog jedanesterca. On je poslao loptu u jednu a golmana u drugu stranu, što je bilo dovoljno za 0:3.


Poluvreme: 0 : 3


U nastavku meča Pardew je napravio nekoliiko izmena, a po prvi put ove sezone u dresu Newcastle United-a videli smo Hatem Bena Arfa-u, koji je ušao u igru već u 46. minutu. Prethodno se povredio Shola Ameobi.

Na 0:4 u 53. minutu povisio je Haris Vučkić udarcem sa sedam metara.

Hartlepool United je smanjio na 1:4 preko Anthony Sweeney u 60. minutu.

Konačan rezultat 1:5 postavio je Gabriel Obertan u 83. minutu, rezantnim udarcem sa ivice šeasnesterca, iskosa sa desne strane.


Konačan rezultat:
1 : 5


NUFC: Harper (Alnwick 82), Simpson (Good 72), Tavernier, Williamson, S.Taylor (Vuckic 46), Perch (R.Taylor 72), Gosling, Amalfitano (Santon 80), Marveaux (Obertan 78), Sh.Ameobi (Ben Arfa 46), Bigirimana (Abeid 59).

HUFC: Flinders, Austin, Baldwin, Hartley, Horwood, Franks (Wignall 84), Walton (Murray 67), Sweeney, Monkhouse (Luscombe 75), James (Poole 75), Howard.
Subs n/u: Holden, Tuck.

Sudija: D. Webb

Gledalaca: 4,802 (oko 2500 Toon Army)

Photo: nufc.co.uk