Golom u 87. minutu utakmice, Andy Carroll je u polufinalu FA Cup doneo pobedu Liverpool-u od 2:1, protiv najljućeg rivala Everton-a i tako odveo svoj tim u finale.

Međutim, time nije samo pomogao svom klubu, već i svom starom klubu Newcastle United-u, kojem je u poslednjih pet utakmica potrebno četiri boda da se nađe u Europe League.

Ima tu sada mnogo matematike, jer Chelsea ako osvoji Champions League (male su im šanse da to i učine, jer u polufinalu igraju sa Barcelona-om), tim koji zauzme četvrto mesto u Premier League, gubi pravo da se takmiči u tom takmičenju i mesto prepušta Chelsea-u. Četvrtoplasirani tim iz Premier League, u tom slučaju bi igrao Europa League.

Dakle, vrlo smo blizu Evrope, međutim, koje takmičenje ćemo igrati, videćemo za pet kola. Svi se nadamo da će to ipak biti Champions League.

Champions League bi nam bila fantastična opcija pre svega u finansijskom smislu, jer samo da podsetim, da je prošlogodišnji pobednik Europa League Porto FC zaradio manje para od Partizana koji je igrao Champoions League i u njoj nije osvojio niti jedan bod.

Međutim, Champions League bi nam doneo i samopouzdanje i satisfakciju da smo ispred klubova kao što su Liverpool, Everton, Chelsea i Tottenham. Kada znamo koliko su oni trošili u poslednjih nekoliko sezona (osim Everton-a) a koliko smo mi trošili na dovođenje igrača, Champions League bi zapušio usta svim nevernim Tomama i pokazao ostalim klubovima, da se u Newcastle United-u i za Newcastle United još uvek igra srcem i da ipak nije sve u novcu.

Da podsetim, da smo samo pre dve sezone mi igrali Championship!

Mi smo jedan od retkih klubova (ako ne i jedini) u Premier League koji posluje u plusu.

Da se Mike Ashley nije glupirao sa imenom stadiona, ja bih bio spreman da mu oprostim ono sramno ispadanje iz Premier League.

Međutim, koliko to apsurdno zvučalo, ispadanje iz Premier League je na neki način dobro došlo Newcastle United-u, jer se klub rastosiljao kojekakve gamadi koja se namnožila u klubu i koja je dobijala ogromne pare, dok zauzvrat nije vratila ništa. Pre svega mislim na igrače poput Owen-a, Martins-a, Viduka-e, Duff-a...

photo: dailymail