WOLVERHAMPTON  WANDERERS  -  NEWCASTLE  UNITED  1 : 2

Odličan meč viđen je ma Molineux-u, gde je Newcastle United golovima Demba Ba-e i Jonas Gutierrez-a u prvom poluvremenu stigao do 0:2. Počasni gol za domaće, postigao je Steven Fletcher u 88. minutu, postavivši konačan rezultat 1:2.

Pardew je na Molineux izveo sledećih XI: Krul, Simpson, Steven Taylor, Coloccini, Ryan Taylor, Obertan, Cabaye, Tiote, Gutierrez, Best, Ba.

Prvu priliku na meču, imao je Jonas, ali je njegov udarac desnom nogom sa levog boka, završio pored gola Wolves-a.

Međutim, Newcastle United prvi stiže do vođstva preko Demba Ba-e. Korner sa leve strane, izveo je Cabaye, na prvu stativu, gde se našao Demba Ba, koji glavom sa tri metra šalje loptu iza leđa Hennessey-a, za 0:1, minut 17. Četvrti gol Ba-e, koji gol proslavlja, ljubeći travu.

Mogao je Newcaste preko Tiote-a i Jonas-a da reši meč, ali golman domaćih Hennesey nekako brani njihove udarce.

Ali ni tada svrake nisu stale jer su već u 38. minutu povele sa 0:2. Naime, Jonas Gutierrez je izdržao sve nalete domaćih i u solo prodoru nanizao četiri protivnička igrača i levom nogom sa dvanaest metara, iskosa sa leve strane, poslao loptu u dalji ugao gola golmana Hennessey-a, za 0:2, minut 38. Ludilo...

Međutim, prednost je vrlo lako mogla biti smanjena, da je sudija Mark Halsey dosudio čist jedanesterac za Wolves-e, posle starta Steven Taylor-a nad O'Hara-om, koji se dogodio dobrih dva metra u šesnaestercu gostiju. Na opšte iznenađenje svih, Halsey je prekršao "izvukao" van kaznenog prostora, dosudivši samo slobodan udarac za domaće.

Par minuta kasnije, Matt Jarvis je pokušao da iznudi penal, posle minornog kontakta sa Danny Simpson-om. Jarvis je samo izmamio osmehe sa gostujućeg sektora.


Poluvreme: 0 : 2


Kraj priče je mogao biti sredinom drugog poluvremena, kada je Demba Ba promašio vrlo izglednu priliku, u situaciji, kada je iz protivničkog boxa, iskosa sa leve strane, šutirao pored gola. Golman domaćih Hennessey je taj udarac samo pogledom ispratio.

Tada na scenu stupa čudesni Tim Krul, koji je u nekoliko navrata maestralno odbranio udarce protivničkih igrača. Vredi istaći i požrtvovanost oba Taylor-a i Steven-a i Ryan-a, koji su svojim telima blokirali udarce domaćih.

U 71. minutu, iz igre izlazi Demba ba, dok u istu ulati Peter Lovenkrands.

Posle onog promašaja, od strane Demba Ba-e, Newcastle se povukao, što su domaći obilato koristili. I kada je Newcastle imao loptu u posedu, Gabriel Obertan ju je veoma brzo gubio, pružajući prilike za kontru Wolves-ima.

Konačno, u 88. minutu, domaći preko Steven Fletcher-a, koji gol postiže glavom, smanjuju na 1:2.

Pardew tada vrši dvostruku izmenu, izvlačeći iz igre Cabay-a i Obertan-a, dok je u igru poslao Guthrie-a i Marveaux-a.

U sudijskoj nadoknadi, koja je glasila šest minuta, fortuna je pogledala Newcastle. Kevin Doyle je posle povratne lopte glavom, od jednog svog saigrača, nekako ubacio loptu u mrežu, ali je gore na toj strani, pomoćni sudija, signalizirao, da je lopta prešla gol liniju, pri vraćanju lopte glavom. TV snimak je pokazao, da ta lopta nije prešla gol liniju.

Halsey je negde posle šest minuta nadoknade, ipak odsvirao kraj, ove za Newcastle United rezultatski, odlične utakmice.


Konačan rezultat: 1 : 2


NUFC: Krul, Simpson, Steven Taylor, Coloccini, Ryan Taylor, Obertan (Marveaux 90), Cabaye (Guthrie 89), Tiote, Gutierrez, Best, Ba (Lovenkrands 71).

WWFC: Hennessey, Stearman, Johnson, Berra, Ward, Hunt (Guedioura 58), Henry (Hammill 58), O'Hara, Jarvis, Doyle, Fletcher.

Man of the Match: Tim Krul

Sudija: Mark Halsey (jedno veliko HVALA)

Gledalaca
: 26,561

Posle sedmog kola, na četvrtom smo mestu sa petnaest bodova. Sledi pauza od petnaestak dana, zbog reprezentativnih obaveza.

photo: nufc.co.uk