Sedam meseci je prošlo od prodaje Andy Carroll-a, a Newcastle United nije uspeo da nađe zamenu za njega. Setite se samo zimskog obećanja, da će sav novac od prodaje Carroll-a biti potrošen za nove igrač. Samo mali deo tog novca je potrošen, dok su još neki i to vrlo bitni igrači prodati (Nolan, Jose Enrique, Routledge) a Barton je otišao za džabe.

Sada će nam čelnici objašnjavati, da će oni ipak taj novac potrošiti u januaru. Ja lično im ništa više neverujem.

Pokušao je Newcastle United sinoć da preotme Fulham-u, Kostarikanca iz Twente-a, Bryan Ruiz-a. Čak je, priča se i helikopter poslat u London, ali Ruiz je dao reč Fulham-u i ispunio obećanje, iako je, čini se, Newcastle ponudio veću sumu novca za njega (12 miliona evra) i bolju platu Ruiz-u. Sky Sports je javio da smo zainteresovani za dovođenje i Liam Ridgewell-a iz Birmingham-a, dok je na izlaznim vratima sa St James' Park-a bio mladi Danny Simspon, nezadovoljan ambicijama kluba.

Deja vu, zar ne? Sve ovo me je neodoljivo podsećalo na januar 2011. godine i pokušaj dovođenja Charles N'Zogbia-e, dva sata pre isteka prelaznog roka.

Setimo se samo reči Kevin Keegan-a, posle prodaje Carroll-a: "Teška vremena slede za Pardew-a. Neće on videti ni penija, od Carroll-ovog novca". I bio je čovek u pravu.

P.S.
Na St James' Park-u, tačnije na krovu East Stand-a, skida se natpis NEWCASTLE UNITED. Navodno će biti zamenjen lepišm slovima. Verujete li vi u ovo?

photo: nufc.com