STEVENAGE  FC  -  NEWCASTLE  UNITED

 

Newcastle United započinje svoju FA Cup kampanju gostovanjem u Stevenage-u, gde će snage odmeriti sa istomenim klubom. Meč treće runde FA Cup-a imeđu Stevenage-a i Newcastle United-a igra se u subotu na Broadhall Way stadionu, sa početkom u 5.30pm (GMT). Newcastle United će imati podršku 1,400 Toon Army, na stadionu kapaciteta 7,100 mesta.

NUFC: Povređeni su Andy Carroll, Shola Ameobi, Steven Taylor, Cheik Tiote, Jonas Gutierrez, Ryan Taylor, Sol Campbell i Hatem Ben Arfa. Tim Krul će ponovo na gol, dok će Steve Harper odmarati. Videćemo u kakvom je stanju Leon Best, dok se Alan Smith vraća u konkurenciju za tim, posle propuštenog meča protiv West Ham-a.

Shane Ferguson, James Perch, Danny Guthrie, Nile Ranger i Wayne Routledge su kandidati za startere, dok bi Dan Gosling možda mogao da sedne na klupu za rezervne igrače.

Sudija: Andre Marriner


Newcastle United se vraća na stadion gde je 1998. godine u četvrtoj rundi odmerio snage sa tada Stevenage Borough, koji je igrao u konferenciji. Stadion je bio rasprodat (8000 ljudi), igralo se i pred TV kamerama. Alan Shearer je po prvi put bio starter posle grozne povrede leta 1997. godine i već posle tri minuta glavom doneo prednost Newcastle-u od 0:1. Međutim, Giuliano Grazioli je izjednačio i morao je da se održi i revanš na St James' Park-u.

Taj meč je imao i uvertiru jer je manager Newcastle-a Kenny Dalglish sa Freddy Shepherd-om pitao da li stadion Stevenage-a zadovoljava uslove za igranje? Stvari su eskalirale kad su njih dvojica uz pratnju TV kamera posetili stadion, kako bi se lično uverlili u kakvom je stanju stadion Stevenage-a.

Naravno da ni gazda i manager Stevenage-a nisu ostali dužni sa pitanjem, da li se to Newcastle United uplašio Stevenage-a?

Kenny Dalglish izjavljuje: "We'll play you anywhere,hackney Marshes, anywhere".

Ostalo je upamćeno da su gostujući igrači pripremajući se za meč sa Newcastle-om na St James' Park-u, na svom trening centru doneli velike zvučnike, na kojima je puštano navijanje sa St James' Park-a, kako bi im se igrači pripremili za 36.000 navijača i pun stadion. Ne treba ni spominjati da niti jedan igrač Stevenage-a nije igrao ni pred 10.000 gledalaca.

U revanšu, Alan Shearer je sa dva gola doveo Newcastle u vođstvo od 2:0, ali su gosti nekoliko minuta pred kraj meča smanjili na 2:1 preko Gary Crawshaw-a. Navijači Newcastle-a su kraj meča dočekali u velikoj nervozi, dok je cela nacija navijala za Stevenage, želeći da Newcastle ispadne. newcastle je pobedio sa 2:1 i u daljoj kampanji u FA Cup-u stigao do finala na Wembley-u, gde je izgubio od Arsenal-a.

Meč DIREKTNO na SPORTKLUB-u sa početkom u 18.30h (CET).