Dame i gospodo, prijatelji i saborci. Pre četiri godine, tačnije 15. 12. 2006. godine, pokrenuli smo blog o Newcastle United Football Club. Adresa nije slučajno odabrana. Ona je bila jasna asocijacija na naš klub.

Ove godine, klub nam je odlično igrao u Championship-u i pod vođstvom Chris Hughton-a se ekspresno vratio tamo gde i pripadamo, u Premier League. Složićete se da i u Premier League nismo loše počeli. Pobeđena je Aston Villa sa 6:0, pobeđen je smrtni neprijatelj sunderland rezultatom 5:1. U gostima smo pobedili Arsenal, Everton i West Ham. Imali smo, ruku na srce i nekoliko loših rezultata, posebno na St James' Park-u, gde smo dozvolili da nam ceo plen odnesu Blackpool, Stoke i Blackburn. Doživeli smo i par blamaža, pre svih od Bolton-a i WBA, ali rezultati nisu bili toliko loši, da bi se smenjivao, sada već bivši manager Chris Hughton.

Doveden je novi manager Alan Pardew, koji je na konferenciji za štampu izrekao stare otrcane fraze tipa "massive club", "great fans", "fantastic atmosphere", "Europe", "team full of local lads". Doduše, Pardew je i debitovao pobedom nad Liverpool-om, ali sorry Pardew, sve zasluge za tu pobedu ipak odlaze gospodinu Chris Hughton-u.

No, ostavimo managere po strani. Naš posao i naša dužnost je da pratimo naš Newcastle United, bez obzira ko se nalazio na čelu kluba, ko ga vodio sa klupe i koji igrači igraju za njega. Iako smo od Newcastle-a udaljeni 2000 kilometara, mi osećamo kako pulsira St James' Park, kako diše regija, kako reka Tyne teče.

Mi smo Newcastle United, mi smo njegova snaga.

Srećan nam četvrti rođendan, sa željom da proslavimo i sto četvrti.

S poštovanjem, Vladimir Savić, autor bloga.